Close
Az Hermès kézzel festett porcelán karórái új szintre viszik a gyönyörűt

Az Hermès kézzel festett porcelán karórái új szintre viszik a gyönyörűt

Lehet, hogy sokaknak giccses, de szerintünk egész egyszerűen káprázatosak.

A francia high fashion divatház a napokban egy varázslatosan gyönyörű, limitált szériás karórakollekciót mutatott be. A luxusmárka óráinak különlegessége, hogy az órák számlapját aprólékos műgonddal, kézzel megfestett porcelán miniatúrák alkotják, a karórák keretét pedig nyolcvankét gyémánt díszíti.

Az Hermès óraművesek (Hermès horloger) elképesztő precizitását, kreativitását, szépérzékét és szakértelmét dicsérő órakollekció az Arceau Harnais Français nevet kapta. A teljesen egyedi darabokban két, díszesen felszerszámozott lovat láthatunk: ez a páros lómotívum a divatház egyik selyemsáljának központi mintája volt, amit az Hermès-nél 1940 és 1959 közt tervezőként dolgozó Hugo Grygkar tervezett.

Az órákat körülbelül egy hónap kemény kézi munka elkészíteni. Először kézzel bevésik a lovak profilját a kezeletlen limoges-i porcelánra, majd aprólékosan megfestik a képet, melyeket a pigmentek rögzítése és élénkségének fokozása miatt közvetlenül rá is égetnek egy meghatározott hőfokon. Ezután kerül a mű svájci óraszerkezetre, majd zafírüvegbe, amit ezután körülölel a nyolcvankét gyémánt, végül pedig egy málnaszínű, krokodilmintás óraszíjjal zárul a munka.

A huszonnégy darabos, hihetetlenül szép és különleges órák áráról egyelőre még nem lehet tudni semmit – a tippjeink a csillagos ég környékét súrolják –, mindenesetre az biztos, hogy már most irigyeljük nagyon szerencsés tulajdonosait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Designboom)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom