Close
Az Hermès kézzel festett porcelán karórái új szintre viszik a gyönyörűt

Az Hermès kézzel festett porcelán karórái új szintre viszik a gyönyörűt

Lehet, hogy sokaknak giccses, de szerintünk egész egyszerűen káprázatosak.

A francia high fashion divatház a napokban egy varázslatosan gyönyörű, limitált szériás karórakollekciót mutatott be. A luxusmárka óráinak különlegessége, hogy az órák számlapját aprólékos műgonddal, kézzel megfestett porcelán miniatúrák alkotják, a karórák keretét pedig nyolcvankét gyémánt díszíti.

Az Hermès óraművesek (Hermès horloger) elképesztő precizitását, kreativitását, szépérzékét és szakértelmét dicsérő órakollekció az Arceau Harnais Français nevet kapta. A teljesen egyedi darabokban két, díszesen felszerszámozott lovat láthatunk: ez a páros lómotívum a divatház egyik selyemsáljának központi mintája volt, amit az Hermès-nél 1940 és 1959 közt tervezőként dolgozó Hugo Grygkar tervezett.

Az órákat körülbelül egy hónap kemény kézi munka elkészíteni. Először kézzel bevésik a lovak profilját a kezeletlen limoges-i porcelánra, majd aprólékosan megfestik a képet, melyeket a pigmentek rögzítése és élénkségének fokozása miatt közvetlenül rá is égetnek egy meghatározott hőfokon. Ezután kerül a mű svájci óraszerkezetre, majd zafírüvegbe, amit ezután körülölel a nyolcvankét gyémánt, végül pedig egy málnaszínű, krokodilmintás óraszíjjal zárul a munka.

A huszonnégy darabos, hihetetlenül szép és különleges órák áráról egyelőre még nem lehet tudni semmit – a tippjeink a csillagos ég környékét súrolják –, mindenesetre az biztos, hogy már most irigyeljük nagyon szerencsés tulajdonosait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Designboom)

FOLYTASD EZZEL
Csodálatos, felhőszerű buborékban mutatta be új kollekcióját az Alexander McQueen
Kapucnis utazópárnával repül a luxusba a világhírű spanyol divatház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom