Az orosz-ukrán háború miatt megváltoztatta a nevét egy Európa-szerte ismert múzeum

Az amszterdami Hermitage mostantól H'ART Múzeum néven várja a látogatókat. Ezzel a lépéssel szeretnének minél inkább eltávolodni az Oroszországban, Szentpéterváron működő Ermitázstól.

Az Amszterdam központjában található Hermitage Múzeum 2009-ben nyílt meg, hogy részleteket mutasson be a szentpétervári Ermitázs gyűjteményéből. Az orosz-ukrán háború kitörését követően azonban az amszterdami létesítmény megszakított minden együttműködést az orosz névadójával,

ezzel párhuzamosan pedig bezárta orosz avantgárd kiállítását is.

Most szintet lépnek és átkeresztelik múzeumukat, hogy immáron kizárólag híres londoni, párizsi és washingtoni galériákkal működjenek együtt. Az ősztől H'ART Múzeum néven futó kulturális intézmény

a British Museummal, a Center Pompidou-val és a Smithsonian American Art Museummal kollaborál majd.

A tervek szerint az első nagy projekten a párizsi Pompidou Központtal dolgoznak együtt és nagyjából egy év múlva nyílik majd meg. Középpontjában Vaszilij Kandinszkij orosz származású művész áll, aki francia állampolgár lett, és 1944-ben halt meg Franciaországban. Azt is bejelentették, hogy 2026-ban a H'ART Múzeum otthont ad a British Museum Női erő című kiállításának is.

(Forrás: Euronews, fotók: Hermitage Amsterdam)

amsterdam | ermitázs | ukrajna | oroszország | hollandia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom