Close
Ezért lesz érdemes elmenni Magyarország egyik legcsodásabb vidéki kastélyába februárban

Ezért lesz érdemes elmenni Magyarország egyik legcsodásabb vidéki kastélyába februárban

Sokáig, vagy talán soha vissza nem térő alkalomnak tűnik a február második hétvégéjére kiírt vacsora, mert elképzelhető, hogy Miguel Rocha Vieirát utoljára látjuk Magyarországon főzni.

Az ötcsillagos Hertelendy Kastély 2007 májusában nyitott meg. A svájci tulajdonban lévő birtok páratlan természeti szépségű területen, Somogy-megye szívében helyezkedik el, mintegy ötven kilométerre a Balatontól.

Hertelendyt sokan sok mindenért szeretik. A rajongás tárgya lehet maga az épület, a lakosztályok berendezése, a számtalan extra program, vagy a kiszolgálás színvonala.

Nemcsak egy gyönyörűen felújított kastély és a hozzá tartozó ősfás park, hanem sokkal több annál, nagy és kiterjedt, ennek megfelelően tucatnyi lehetőséget kínál. Hogy miket, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Romantikus gourmet hétvége

Egyetlen estére a kastély konyhájába költözik Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes Group korábbi executive chef-je. Ez a februári hétvége a Valentin-nap jegyében telik február 11-13. között. Az érzékek felébresztéséhez a kulisszát a kastély romantikus környezete nyújtja és a gasztronómia jeles képviselői teszik felejthetetlenné.

A hétvége folyamán Herczeg Ágnes borszakértő és az Acqua Panna & S. Pellegrino vizek nagykövete tart bor- és ásványvíz kóstolót, illetve igény esetén egyéni konzultációt.

Szombaton este a portugál származású Miguel Rocha Vieira executive séf lesz Németh György, a kastély konyhafőnökének vendége. A menüt együtt kidolgozó két séf az este folyamán egy ötfogásos gourmet vacsorával készül, az ételek helyi és szezonális alapanyagokat, valamint saját Hertelendy terméket is tartalmaznak. Az est zenei aláfestéséről Jász András szaxofonművész és Horváth Márk gitárművész gondoskodik. A vacsora után lehetőség nyílik a Michelin-csillagos séffel való találkozásra egy kötetlen beszélgetés keretében a Könyvtárszobában. Bővebb információt itt találni.

Vidéki úri muri hétvége

Főúri hangulat, tradicionális és modern programok, pálinkakóstoló és egy igazi mai mulatság jön február 25-27-én. Télbúcsúztató máglya és cigányzene, tradicionális disznóvágás, pálinkakóstoló a Gyenesei Pálinkárium nedűiből és DJ Radnai buli: igazi házibuli hangulat, csak slágerekkel. Bővebb információt ide kattintva lehet olvasni.

 

ajánló | hétvége | balaton | mulatság | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram