Close
Ezért lesz érdemes ősszel megnézni az ország egyik legszebb kastélyát

Ezért lesz érdemes ősszel megnézni az ország egyik legszebb kastélyát

Elérkezett a 2022-es nyári szezon utolsó időszaka, mely azt is jelenti, hogy folyamatosan már csak augusztus 25-ig fogadnak vendégeket. Aki siet, még átélheti a nyári hangulatot a Summer Dream csomagajánlat legfoglalásával, de a későbbre tervezőknek is tudunk alternatívát mutatni.

Az ötcsillagos Hertelendy Kastély 2007 májusában nyitott meg. A svájci tulajdonban lévő birtok páratlan természeti szépségű területen, Somogy-megye szívében helyezkedik el, mintegy ötven kilométerre a Balatontól.

Hertelendyt sokan sok mindenért szeretik. A rajongás tárgya lehet maga az épület, a lakosztályok berendezése, a számtalan extra program, vagy a kiszolgálás színvonala.

Nemcsak egy gyönyörűen felújított kastély és a hozzá tartozó ősfás park, hanem sokkal több annál, nagy és kiterjedt, ennek megfelelően tucatnyi lehetőséget kínál. Hogy miket, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Almaszüret

Szeptember 15-18. között egy igazi almaszüreten vehetnek részt a vendégek; bekapcsolódhatnak a kastély almáskertjében zajló szüreti munkálatokba és egyben a “Szedd magad akció” keretében minden vendég hazaviheti a munkája gyümölcsét. Saját préselésű almalevet is készíthetnek a Vándorprés mobil présháza segítségével.

A gyerekek a frissen szedett almából almáspitét sütnek a kastély cukrászának vezetésével. Természetesen a szüreti mulatság sem maradhat el. Részletes programajánlat itt.

Vadászat fényképezőgéppel

Ha szeptember, akkor szarvasbőgés! Mit csinálnak ilyenkor a gímszarvasok, mi történik az őszi erdők rejtekén és hogyan lehetnek részesei a természet egyik legcsodálatosabb előadásának?

A szarvasbőgés időszakának végéhez közeledve egy különleges programot szervezne. Tapasztalt vadőr segítségével hajnali vagy esti vadlesre lehet menni és puska helyett fényképezőgéppel “vadászni”. A szeptember 24-26-ai program részletei itt találhatóak.

Tájékozódási lovasverseny

Aki szeret a természetben lovagolni és úgy gondolja, hogy jól kiigazodik a térképen, és kedveli az egyéni vagy csoportos lovaglást, akkor erre az eseményre érdemes ellátogatnia október 7-9. között.

balaton | almaszüret | Hertelendy Kastély | program | vadászat

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram