Újabb hazai sikernek örvendhetünk!
A Herz New York Coffee Roasters megnyerte a legrangosabb formatervezési díjának számító Coffee Design Award-ot.
A Herz Coffee két évvel a márka milánói World of Coffee 2022-es sikeres bemutatkozását követően, idén a június 27-29. között Koppenhágában rendezett World of Coffee 2024 show-n, a Roaster Village-ben mutatta be minőségi kávéit.
A Herz Coffee a Packaging kategóriában pályázott a környezetbarát, multifunkciós fémdoboz csomagolásával, és végül haza is vihette a díjat.
A dizájn fontossága
A nagyszerű kávé egyet jelent a nagyszerű dizájnnal, és egyre inkább kritikus szerepet tölt be a kávékülönlegességek megkülönböztetésében. Talán még az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a kávézók a dizájnra: a törekvés, hogy megkülönböztessék a különleges kávézókat az 1990-es évek "Central Perk/kávézó" hangulatától, az nagyrészt a márka, a megjelenés, és a csomagolás révén valósul meg. A kávéscsészék ma már életstílus-választások, a kávézókat az Instagramot szem előtt tartva tervezik, a csomagolást pedig konyhai díszként álmodják meg olyasvalamiként, amit nem dugunk el a szekrénybe.
A Coffee Design Awards – korábbi nevén a Design Lab Showcase –, a kávékülönlegességek dizájnjának bemutatására szolgáló platform. Az SCA(A) 2016-os atlantai Specialty Coffee Expo kiállításán debütált, akkor még csak a kávécsomagolásra összpontosítva, de azóta már az ivóedényekre, a terekre, és a márkaépítésre is kiterjed.
Egy apa-fia páros
A Herz New York Coffee Roasters mögött egy apa-fia páros áll, akik akár Budapesten, New Yorkban, vagy El Salvadorban járnak éppen, mindig a lehető legjobb minőségű kávé után kutatnak. A Herz Coffee tulajdonosai 2005 óta szakmai, üzleti és baráti kapcsolatban vannak el salvadori, guatemalai és costa ricai kávétermelő-ültetvények tulajdonosaival, így nem is meglepő, hogy általuk különleges és igazán első osztályú kávé kerül a magyar kávégépekbe.
2002-ben afféle passzióként a kávé iránti szenvedély motiválta az alapítókat. 2007-ben aztán Budapest belvárosában nyitottak egy kávézót is, amiről "Világmárka a Lánchíd lábánál" címmel jelent meg egy írás. A töretlen és kitartó munka eredménye a Specialty Coffee Association kitüntető díja.
A díjnyertes dizájn születése
A Herz New York Coffee Roasters alapítóinak, Áronnak és Palinak az ötleteit a Graphasel Studió tehetséges grafikusai váltották valóra. “A pörkölt kávéinkkal és kávékapszuláinkkal alapvetően az igényes, minőségi kávét kedvelőknek szeretnénk igazi kávéélményt nyújtani. A kávécsomagolások általában fekete, arany és piros színűek, mi marketingmegfontolásból döntöttünk a narancs szín mellett. Ez be is igazolódott. A Graphasel Studióval az elejétől jó volt az összhang és könnyű együtt dolgozni” – árulja el Pali.
“A csomagolás több szempontot testesít meg. Vizuálisan kecsegtető, környezetbarát és izgalmas egyszerre. Célunk az volt, hogy megragadjuk a figyelmet az üzletek polcain és megismertessük a filozófiánkat. Nem titkolt vágyunk volt egy olyan újrafelhasználható tárolót megálmodni, ami értéket teremt és előcsalogatja mindenki fantáziáját. A dizájnt több tényező kombinációja inspirálta, többek között a környezetbarát csomagolás jelenlegi trendjei, a minimalista esztétika és a kávékultúrához gyakran társított élénk színek. Hallgattunk az intuíciónkra, de bevontuk a környezetünket is; azok tudását és a vásárlóink visszajelzéseit. Örülünk, hogy sikerült ezt egy világrangú elismerésig eljuttatni”– zárják a büszke tulajdonosok.
A Herz Coffee most már számtalan helyen megtalálható és olyan partnerekkel büszkélkedhet, mint a Bortársaság, a W Budapest Hotel, a Dorothea Hotel Budapest, az Autograph Collection vagy a budai Franziska, a Páskom és a kecskeméti Bazsalikomos kert.
(Fotók: Herz Coffee)
nemzetközi | elismerés | díj | Herz New York Coffee Roasters | specialty
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!