Rangos nemzetközi díjat nyert egy magyar kávé

Újabb hazai sikernek örvendhetünk!

A Herz New York Coffee Roasters megnyerte a legrangosabb formatervezési díjának számító Coffee Design Award-ot.

A Herz Coffee két évvel a márka milánói World of Coffee 2022-es sikeres bemutatkozását követően, idén a június 27-29. között Koppenhágában rendezett World of Coffee 2024 show-n,  a Roaster Village-ben mutatta be minőségi kávéit.

A Herz Coffee a Packaging kategóriában pályázott a környezetbarát, multifunkciós  fémdoboz csomagolásával, és végül haza is vihette a díjat.

A dizájn fontossága

A nagyszerű kávé egyet jelent a nagyszerű dizájnnal, és egyre inkább kritikus szerepet tölt be a kávékülönlegességek megkülönböztetésében. Talán még az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a kávézók a dizájnra: a törekvés, hogy megkülönböztessék a különleges kávézókat az 1990-es évek "Central Perk/kávézó" hangulatától, az nagyrészt a márka, a megjelenés, és a csomagolás révén valósul meg. A kávéscsészék ma már életstílus-választások, a kávézókat az Instagramot szem előtt tartva tervezik, a csomagolást pedig konyhai díszként álmodják meg olyasvalamiként, amit nem dugunk el a szekrénybe.

A Coffee Design Awards – korábbi nevén a Design Lab Showcase –, a kávékülönlegességek dizájnjának bemutatására szolgáló platform. Az SCA(A) 2016-os atlantai Specialty Coffee Expo kiállításán debütált, akkor még csak a kávécsomagolásra összpontosítva, de azóta már az ivóedényekre, a terekre, és a márkaépítésre is kiterjed.

Egy apa-fia páros

A Herz New York Coffee Roasters mögött egy apa-fia páros áll, akik akár Budapesten, New Yorkban, vagy El Salvadorban járnak éppen, mindig a lehető legjobb minőségű kávé után kutatnak. A Herz Coffee tulajdonosai 2005 óta szakmai, üzleti és baráti kapcsolatban vannak el salvadori, guatemalai és costa ricai kávétermelő-ültetvények tulajdonosaival, így nem is meglepő, hogy általuk különleges és igazán első osztályú kávé kerül a magyar kávégépekbe.

2002-ben afféle passzióként a kávé iránti szenvedély motiválta az alapítókat. 2007-ben aztán Budapest belvárosában nyitottak egy kávézót is, amiről "Világmárka a Lánchíd lábánál" címmel jelent meg egy írás. A töretlen és kitartó munka eredménye a Specialty Coffee Association kitüntető díja.

A díjnyertes dizájn születése

 A Herz New York Coffee Roasters alapítóinak, Áronnak és Palinak az ötleteit a Graphasel Studió tehetséges grafikusai váltották valóra. “A pörkölt kávéinkkal és kávékapszuláinkkal alapvetően az igényes, minőségi kávét kedvelőknek szeretnénk igazi kávéélményt nyújtani. A kávécsomagolások általában fekete, arany és piros színűek, mi marketingmegfontolásból döntöttünk a narancs szín mellett. Ez be is igazolódott. A Graphasel Studióval az elejétől jó volt az összhang és könnyű együtt dolgozni” – árulja el Pali.

“A csomagolás több szempontot testesít meg. Vizuálisan kecsegtető, környezetbarát és izgalmas egyszerre. Célunk az volt, hogy megragadjuk a figyelmet az üzletek polcain és megismertessük a filozófiánkat. Nem titkolt vágyunk volt egy olyan újrafelhasználható tárolót megálmodni, ami értéket teremt és előcsalogatja mindenki fantáziáját. A dizájnt több tényező kombinációja inspirálta, többek között a környezetbarát csomagolás jelenlegi trendjei, a minimalista esztétika és a kávékultúrához gyakran társított élénk színek. Hallgattunk az intuíciónkra, de bevontuk a környezetünket is; azok tudását és a vásárlóink visszajelzéseit. Örülünk, hogy sikerült ezt egy világrangú elismerésig eljuttatni” zárják a büszke  tulajdonosok.

A Herz Coffee most már számtalan helyen megtalálható és olyan partnerekkel büszkélkedhet, mint a Bortársaság, a W Budapest Hotel, a Dorothea Hotel Budapest, az Autograph Collection vagy a budai Franziska, a Páskom és a kecskeméti Bazsalikomos kert.

(Fotók: Herz Coffee)

elismerés | kávé | specialty | nemzetközi | Coffee Design Awards | díj

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom