Hét napon keresztül kell tesztelni koronavírusra a karantén kiváltásához ezen a helyen

Hongkong már a héten bejelentheti, hogy megszünteti a szállodai karantént a beutazó turisták esetében, ezzel a régóta várt újranyitás felé tesz egy hatalmas lépést.

Úgy tudni, a bejelentést már a héten megtehetik. Várhatóan az új döntések értelmében a Hongkongba érkezőknek hét napig kell majd tesztelniük saját magukat önellenőrzés keretében. Az intézkedés bevezetésének dátuma még nem ismert, de az biztos, hogy jelentős hatással lesz mind a légitársaságok, mind pedig a turizmus jelenlegi helyzetére.

Emellett a társadalmi távolságtartási intézkedések enyhítését is tervezik.

Jelenleg az embereknek szinte mindig maszkot kell viselniük, az iskolásoknak pedig naponta antigén gyorsteszteket kell készíteniük. Továbbra is korlátozzák a nyilvános összejöveteleket, azt, hogy egy étteremben hány ember ülhet együtt, a vendégeknek pedig 24 óránál nem régebbi Covid-tesztet kell bemutatniuk.

Mint ismert, Hongkong vezette be a világon a legszigorúbb koronavírus-elleni intézkedéseket.

Ez követi Kína zéró-politikáját, aminek célja a vírus megszüntetése, nem pedig a vele való együttélés.

A múlt hónapban hét napról három napra csökkentették a szállodai karanténkötelezettség idejét, de a döntéshozókra komoly nyomás helyezkedik, hogy teljesen feloldják a szigorú szabályokat, ugyanis legnagyobb versenytársaik, így például Szingapúr, már teljesen újranyitott.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

koronavírus | hongkong | covid-19 | karantén

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom