Close
Hétfőn nyithatnának az olasz mozik, de mégis zárva maradnak

Hétfőn nyithatnának az olasz mozik, de mégis zárva maradnak

A moziüzemeltetők szövetségének közleménye szerint az általuk túlságosan szigorúnak tartott egyészségügyi előírások miatt egyelőre nem nyitnak.

A június 9-én kiadott irányelvek alapján a mozikat nem lehet gazdaságosan működtetni, így csak akkor nyitnak ki újra, ha tovább lazítanak az előírásokon – írta az ANEC (Associazione Nazionale Esercneti Cinema).

A moziüzemeltetők szövetsége kifogásolja például, hogy arcmaszkot kell viselni a filmvetítések alatt, miközben a nézők – az egy háztartásban élők kivételével – kötelesek megtartani az egymás közötti egyméteres távolságot is.

A maszkviselés lehetetlenné teszi a vetítés alatti fogyasztást, az ételek és italok árusítása pedig a mozibevételek egyik kulcsfontosságú pillére, tehát az újranyitás így nem lehetséges.

Az olasz mozikat több mint három hónappal ezelőtt, március 8-án kellett országszerte bezárni a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay)

olaszország | maszk | mozi | nyitás | egészségügy

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom