Close
Hétfőn nyithatnának az olasz mozik, de mégis zárva maradnak

Hétfőn nyithatnának az olasz mozik, de mégis zárva maradnak

A moziüzemeltetők szövetségének közleménye szerint az általuk túlságosan szigorúnak tartott egyészségügyi előírások miatt egyelőre nem nyitnak.

A június 9-én kiadott irányelvek alapján a mozikat nem lehet gazdaságosan működtetni, így csak akkor nyitnak ki újra, ha tovább lazítanak az előírásokon – írta az ANEC (Associazione Nazionale Esercneti Cinema).

A moziüzemeltetők szövetsége kifogásolja például, hogy arcmaszkot kell viselni a filmvetítések alatt, miközben a nézők – az egy háztartásban élők kivételével – kötelesek megtartani az egymás közötti egyméteres távolságot is.

A maszkviselés lehetetlenné teszi a vetítés alatti fogyasztást, az ételek és italok árusítása pedig a mozibevételek egyik kulcsfontosságú pillére, tehát az újranyitás így nem lehetséges.

Az olasz mozikat több mint három hónappal ezelőtt, március 8-án kellett országszerte bezárni a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay)

maszk | nyitás | koronavírus | mozi | egészségügy

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram