Magyar dizájntárggyal bővült a lipcsei Iparművészeti Múzeum állandó gyűjteménye

Hevesi Annabella stúdiója, a Line and Round lámpája, a Roly-Poly megosztott fődíjat kapott egy lipcsei kiállításon, és a helyi múzeum állandó gyűjteményébe is bekerült.

Hevesi Annabella az egyik legismertebb hazai dizájner, akinek a Burnt Geometry kollekciójára már korábban is felfigyeltek a szakmában. A 2022-es dizájnhéten a Dedas kanapét jutalmazták különdíjjal a bútorcsaládból: a kanapé legyártásához még egy Mercedes-beszállítóra is szükség van, a tervezéséről és a gyártásáról pedig bővebben is írtunk.

Most viszont a bútorcsalád egy másik tagját érte hatalmas megtiszteltetés: a Roly-poly lámpa a lipcsei Grassimesse kiállítás után elnyerte a kiállítás megosztott fődíját, és a GRASSI Museum für Angewandte Kunst Leipzig (azaz a lipcsei Iparművészeti Múzeum) beválogatta az állandó gyűjteményébe.

„Néhány napja a lipcsei múzeum tulajdonába került egy háromgömbös Roly-Poly függesztékünk, így az már hivatalosan is a gyűjtemény részévé vált” – írta Annabella.

A kiállítás szponzora, a smow design még októberben készített interjút Annabellával és a Line and Round stúdió társalapítójával, Bella Gáborral, amiben sok egyéb mellett arról is kérdezték, hogy hogyan jött létre a Line and Round, és „hogyan szabadult ki a szabadulószobák játékiparából?”.

(Fotó: Rácmolnár Milán, borítókép: Burnt geometry collection)

line and round | roly-poly | lámpa | dizájn | hevesi annabella

FOLYTASD EZZEL

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Álomesküvői helyszínt keresel? Van két nagyszerű ötletünk

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom