Hiánypótló és bizarr műsor tűnt fel az interneten

Abszurd, szatirikus és kínos pillanatok Hajós Andrással és az ország legrosszabb műsorvezetőivel.

A hazai internetes szférában főként és úgy általában a hazai kulturális életben a minőségi humoros tartalmak tekintetében nem állunk jól, és ugyan elmozdultunk attól, hogy a Szeszélyes évszakok és az Irigy Hónaljmirigy legyen a mainstream igazodási pont, de az elfogadható minőségű, jól megírt, átgondolt, eredeti produkciókból még mindig kevés van.

Pajor Kristófék Mivanaveled Show-ját eredetinek nevezni akkor lehet, ha nem tekintünk túl az ország határain, de áll rá az összes pozitív jelző, amit két sorral feljebb említettünk.

Miről is van szó? Amatőr díszletek között két amatőrnek tűnő műsorvezető tesz fel kellemetlen kérdéseket Hajós Andrásnak.

Aki követi az Instagramon Pajor Kristóf munkásságát, tudja, hogy nem áll távol tőle a szatíra, az abszurd humor és egyfajta intellektuális infantilizmus, videóiban pedig a fogyasztói és az influenszerkultúra elé állít egy alaposan meggörbített tükröt. Itt a celeb talk show műfaja kap egy pajori újragondolást, nyilván sokak fogják emlegetni a Between Two Ferns című amerikai fake talk show-t. Nekem a Monty Python Repülő Cirkuszának tévéműsorokat kifigurázó jelenetei ugrottak be (volt belőlük több tucatnyi), vagy John Cleese és Michael Palin azon éles, de elképesztően kínos pillanatokat produkáló tévéinterjúja, amelyben a Brian élete című filmről vitázott papokkal és lelkészekkel. Rowan Atkinsonnak volt egy szintén nagyon kínos interjúra Elton Johnnal 1991-ben.

Bár itt is egy actről van szó, a műsor sajtóanyaga is úgy készült, mintha a Mivanaveled Show nem egy szatirikus műsor lenne, hanem egy legit talk show, egy-két hazai honlapon megjelent beszámolókat látva nehéz eldönteni, hogy a szerzők tudták-e, hogy egy intellektuális blöffel állnak szemben.

"Körülbelül két évvel ezelőtt született meg bennem a műsor ötlete, amikor végigtekintettem a magyar YouTube interjúvideós palettáján, és azt láttam, hogy jönnek ki az újabbnál újabb, egy kaptafára épülő, unalmas beszélgetős műsorok, amikben egy kanapén vagy egy anyósülésen ülve hallgatjuk végig az adott celeb unalomig ismételt történeteit – nyilatkozta Pajor Kristóf a Roadsternek a műsor megszületéséről. – Már nem vagyunk kíváncsiak rájuk, hisz mindent tudunk róluk, unjuk az arcaikat, ezért szükségét éreztem, hogy egy botrányszagú, rettenetesen kínos, feszült hangulatú talk show-t hozzak létre, melyben a vendég új arcát ismerjük meg. Komfortosan érzem magam ebben a kényelmetlen, félreértett kommunikációs helyzetben. Gyermekkori barátommal, Turai Barnabással már régóta ötleteltünk különböző kreatív videós projekteken, de amikor a CompactTv által egy hirtelen lehetőség adódott a műsor megvalósításra, egyből belevágtunk a Mivanaveled Show szerkesztésébe. Úgy gondolom, hogy a műsor egy tátongó piaci rést tölt majd be, ezért nagy jövőt látok előtte."

A pilot ígéretesen sikerült, ahogy a társműsorvezető is említette, ígéretes jövő áll előtte, a színvonal fenntartásához azonban továbbra is friss ötletek, jól megírt forgatókönyv és pontos alakítások szükségesek. A legnehezebb faktor pedig ugyanaz lesz, ami bármelyik talk show esetében, ez pedig maga a vendég. Mert lehetnek a műsorvezetők abszurd és sokkoló kérdései briliánsak, ha a szemben lévő széken ülő illető lapos, a házigazdáknak nehéz dolguk lesz.

A karantén sivárságában kifejezetten üdítő, hogy lett egy ilyen bizarr műsor, kíváncsian várjuk, ki lesz a következő vendég.

Itt lehet megnézni az év legkínosabb interjúját.

pajor kristóf | Hajós András | mivanaveled show | turai barnabás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom