A hibrid munkavállalók jóval többet költenek azokon a napokon, amikor az irodából dolgoznak, mint amikor otthonról végzik munkájukat. A pluszköltség nagy részét az ebéd jelenti.
A pandémia óta világszerte milliók munkavégzése változott meg. Egyre többen dolgoznak otthonról vagy hibrid munkarendben. Egy friss kutatás most azt vizsgálta, többet költünk-e akkor, ha meg kell jelennünk az irodában, mint a home office-os napokon.
Az Owl Labs nemrégiben tette közzé úgynevezett State of Hybrid Work jelentését, amihez a kutatásban kétezer, teljes munkaidőben dolgozó amerikai vett részt. A vizsgálatba olyanokat vontak be, akik legalább kettő, vagy annál több főt foglalkozó vállalatnál dolgoznak, tehát az egyéni vállalkozók nem szerepelnek a mintában.
A válaszadók hatvanhat százaléka irodában, huszonhét százalék hibrid munkavégzésben dolgozik, hét százalék pedig távmunkás.
A hibrid munkarendben dolgozók negyvenöt százaléka heti három napot tölt az irodában. Ötvennyolc százalékuk a beérkezést követően kávézik, társasági életet él, majd a nap hátralévő részében aktívan végzi munkáját. Azonban a bejárás többletköltségekkel jár számukra, huszonkilenc százalékuk pedig az ingázás miatt béremelést is elvárna a munkáltatójától.
Huszonnyolc százalékuk azt szeretné, ha az irodában ingyenes, vagy részben támogatott étel és ital várná.
Az ok nem véletlen. A megkérdezett hibrid munkarendben dolgozók nagy része arról számol be, hogy jóval többet költenek étkezésre azokon a napokon, amikor irodai környezetben kell dolgozniuk, mint akkor, ha home office-ban vannak. Emellett jelentősek az ingázáshoz kapcsolódó költségeik is, de sokan fizetnek a parkolásért is.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)
home office | költségek | hibrid munka | távmunka
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!