Útvonalat kell változtatniuk az óceánjáróknak a hídomlás után

Kedden kora reggel összomlott a Francis Scott Key-ről elnevezett híd Baltimore-ban, miután az egyik, a város kikötőjéből induló konténerszállító az egyik oszlopának ütközött.

A baleset miatt átirányítják a hajókat, és meg kell változtatni egyes körutazások útvonalait is, mert nem lehet megközelíteni sem a Patapsco folyót, sem a kikötői területeket. A marylandi közlekedési hatóság szerint a kikötőbe érkező és onnan induló hajóforgalom szünetel, a parti őrség közleménye szerint a Patapsco folyó csatornája teljes egészében elzárult.

A Carnival Cruise Line és a Royal Caribbean International is üzemeltet sétahajókat a város Locust Point negyedében található Maryland Cruise Terminalból.

Legközelebb a 2124 férőhelyes Carnival Legend indult volna Baltimore-ba március 31-én, hajó ehelyett virginiai Norfolkban szállhatnak majd le az utasok, ahonnan busszal szállítják őket Baltimore-ba. A Legend ideiglenesen áthelyezi a kikötőjét Baltimore-ról Norfolkba, így innen indul majd vissza a március 31-re tervezett utazás.

Virginia, Norfolk

A Royal Caribbean 2513 utas befogadására alkalmas Vision of the Seas hajója április 4-én indulna Baltimore-ba, mint mondják, szorosan figyelemmel kísérik a helyzetet.

Már az év elejétől kezdve egy másik okból is útvonalat kell változtatnia a tengerjáróknak.

(Forrás: Travel Weekly, képek: Getty Images)

hajók | óceánjáró | baltimore | tengerjárók | hídomlás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram