Close
Még jobb lesz New York legjobb helye

Még jobb lesz New York legjobb helye

Jóság a köbön.

A használaton kívüli magasvasútból átalakított High Line az elmúlt évtized legnewyorkibb tette: szellemes, hasznos és pimasz. A majdnem két és fél kilométeres vonalat parkká alakították, amely nyáron mutatja legszebb arcát, de minden évszakban érdemes felkeresni.

A megálmodója, a Diller Scofidio + Renfro építésziroda a projekttel egycsapásra világhírnévre tett szert, a High Line miatt rengeteg megbízást nyer el, nem véletlen, hogy a terveik alapján készülhet el a Közlekedési Múzeum új épülete Budapesten.

Jó hír a New York-iaknak, és minden New Yorkba látogatónak, hogy meghosszabbítják a parkot.

A város polgármestere a napokban jelentette be, hogy egy 366 méteres szakasszal toldják meg a parkot, amely így közvetlen összeköttetést fog élvezni a megújult Penn Station pályaudvarral.

A Moynihan Train Hall új épülete

A High Line-t a szintén napokban átadott Moynihan Train Hallal egy L alakú sétány fogja összekötni, így aki a parkba szeretne eljutni az állomásról, annak már nem kell a forgalmas úttesteken átkelniük.

Újabb jó hír, hogy a High Line ezenkívül is kap majd még egy extra szakaszt. Az új rész, egy gyalogoshíd, a Javits Covention Center mellett fog nyílni, és a 76-os mólót fogja összekötni a High Line-nal.

new york | nagy sztori | park | high line

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram