Még jobb lesz New York legjobb helye

Jóság a köbön.

A használaton kívüli magasvasútból átalakított High Line az elmúlt évtized legnewyorkibb tette: szellemes, hasznos és pimasz. A majdnem két és fél kilométeres vonalat parkká alakították, amely nyáron mutatja legszebb arcát, de minden évszakban érdemes felkeresni.

A megálmodója, a Diller Scofidio + Renfro építésziroda a projekttel egycsapásra világhírnévre tett szert, a High Line miatt rengeteg megbízást nyer el, nem véletlen, hogy a terveik alapján készülhet el a Közlekedési Múzeum új épülete Budapesten.

Jó hír a New York-iaknak, és minden New Yorkba látogatónak, hogy meghosszabbítják a parkot.

A város polgármestere a napokban jelentette be, hogy egy 366 méteres szakasszal toldják meg a parkot, amely így közvetlen összeköttetést fog élvezni a megújult Penn Station pályaudvarral.

A Moynihan Train Hall új épülete

A High Line-t a szintén napokban átadott Moynihan Train Hallal egy L alakú sétány fogja összekötni, így aki a parkba szeretne eljutni az állomásról, annak már nem kell a forgalmas úttesteken átkelniük.

Újabb jó hír, hogy a High Line ezenkívül is kap majd még egy extra szakaszt. Az új rész, egy gyalogoshíd, a Javits Covention Center mellett fog nyílni, és a 76-os mólót fogja összekötni a High Line-nal.

park | nagy sztori | new york | high line

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom