Close
Még jobb lesz New York legjobb helye

Még jobb lesz New York legjobb helye

Jóság a köbön.

A használaton kívüli magasvasútból átalakított High Line az elmúlt évtized legnewyorkibb tette: szellemes, hasznos és pimasz. A majdnem két és fél kilométeres vonalat parkká alakították, amely nyáron mutatja legszebb arcát, de minden évszakban érdemes felkeresni.

A megálmodója, a Diller Scofidio + Renfro építésziroda a projekttel egycsapásra világhírnévre tett szert, a High Line miatt rengeteg megbízást nyer el, nem véletlen, hogy a terveik alapján készülhet el a Közlekedési Múzeum új épülete Budapesten.

Jó hír a New York-iaknak, és minden New Yorkba látogatónak, hogy meghosszabbítják a parkot.

A város polgármestere a napokban jelentette be, hogy egy 366 méteres szakasszal toldják meg a parkot, amely így közvetlen összeköttetést fog élvezni a megújult Penn Station pályaudvarral.

A Moynihan Train Hall új épülete

A High Line-t a szintén napokban átadott Moynihan Train Hallal egy L alakú sétány fogja összekötni, így aki a parkba szeretne eljutni az állomásról, annak már nem kell a forgalmas úttesteken átkelniük.

Újabb jó hír, hogy a High Line ezenkívül is kap majd még egy extra szakaszt. Az új rész, egy gyalogoshíd, a Javits Covention Center mellett fog nyílni, és a 76-os mólót fogja összekötni a High Line-nal.

FOLYTASD EZZEL
Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom