Close
Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Globalizációról, identitásról, kulturális hatásokról és az abba való integrálódásról beszélgettünk Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetével, Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Design Terminal vezetőjével, a Brain Bar alapítójával, valamint Trellay Leventével, a Telep Galéria társalapítójával, a 100 Szikra alapítójával.

“Amikor Londonban voltam, skót fiúként éltem, amikor pedig Skóciába mentem, akkor londoni fiú voltam” – meséli Iain Lindsay, belátást engedve fiatalkori élményeibe.

A globalizáció hatására könnyedén válhatunk világpolgárrá, közben azonban fontos lenne megőrizni a nyelvünket és az identitásunkat. De vajon egy ország földrajzi elhelyezkedése is meghatározza az emberek életszemléletét?

Böszörményi-Nagy Gergely többek között a kapcsolódás fontosságát emeli ki: “Én akkor tudom igazán élvezni a más kultúrákba belemerülést, ha ismerem, tudom és értékelem a gyökereimet. Fontos erre odafigyelni, hiszen – különösen a fiataloknak – nagyon könnyű elveszíteni ezt a fajta kötődést, ami által igazán megélhetőek más kultúrák, és a boldogság nagy hányada is itt gyökerezik.”

“Magyarnak lenni én Németországban tanultam meg” – mondja Trellay Levente. Amíg Magyarországon élt, minden egyértelmű volt számára, s onnantól kezdve kezdett átértékelődni a magyar nyelv és kultúra, hogy tizenhat éves korában Németországba költözött.

Mindhárman kurátorként is képviselik a Highlights of Hungaryt, így az adásból kiderül az is, mi Magyarországon a valódi Highlight. Addig is, itt van az az ötvenöt projekt amire mi, magyarok büszkék lehetünk.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a tizedik epizód errefelé található.

Szavazz a kedvenc jelöltjeidre a www.highlightsofhungary.hu weboldalon, és kövesd a Highlights of Hungaryt Facebookon és Instagramon!

Ez is érdekelhet:

(Szerző: Bauer Alexandra)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom