Close
Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Globalizációról, identitásról, kulturális hatásokról és az abba való integrálódásról beszélgettünk Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetével, Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Design Terminal vezetőjével, a Brain Bar alapítójával, valamint Trellay Leventével, a Telep Galéria társalapítójával, a 100 Szikra alapítójával.

“Amikor Londonban voltam, skót fiúként éltem, amikor pedig Skóciába mentem, akkor londoni fiú voltam” – meséli Iain Lindsay, belátást engedve fiatalkori élményeibe.

A globalizáció hatására könnyedén válhatunk világpolgárrá, közben azonban fontos lenne megőrizni a nyelvünket és az identitásunkat. De vajon egy ország földrajzi elhelyezkedése is meghatározza az emberek életszemléletét?

Böszörményi-Nagy Gergely többek között a kapcsolódás fontosságát emeli ki: “Én akkor tudom igazán élvezni a más kultúrákba belemerülést, ha ismerem, tudom és értékelem a gyökereimet. Fontos erre odafigyelni, hiszen – különösen a fiataloknak – nagyon könnyű elveszíteni ezt a fajta kötődést, ami által igazán megélhetőek más kultúrák, és a boldogság nagy hányada is itt gyökerezik.”

“Magyarnak lenni én Németországban tanultam meg” – mondja Trellay Levente. Amíg Magyarországon élt, minden egyértelmű volt számára, s onnantól kezdve kezdett átértékelődni a magyar nyelv és kultúra, hogy tizenhat éves korában Németországba költözött.

Mindhárman kurátorként is képviselik a Highlights of Hungaryt, így az adásból kiderül az is, mi Magyarországon a valódi Highlight. Addig is, itt van az az ötvenöt projekt amire mi, magyarok büszkék lehetünk.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a tizedik epizód errefelé található.

Szavazz a kedvenc jelöltjeidre a www.highlightsofhungary.hu weboldalon, és kövesd a Highlights of Hungaryt Facebookon és Instagramon!

Ez is érdekelhet:

(Szerző: Bauer Alexandra)

Anglia | iain lindsay | podcast | nagykövet | trellay levente

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom