Close
Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Globalizációról, identitásról, kulturális hatásokról és az abba való integrálódásról beszélgettünk Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetével, Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Design Terminal vezetőjével, a Brain Bar alapítójával, valamint Trellay Leventével, a Telep Galéria társalapítójával, a 100 Szikra alapítójával.

“Amikor Londonban voltam, skót fiúként éltem, amikor pedig Skóciába mentem, akkor londoni fiú voltam” – meséli Iain Lindsay, belátást engedve fiatalkori élményeibe.

A globalizáció hatására könnyedén válhatunk világpolgárrá, közben azonban fontos lenne megőrizni a nyelvünket és az identitásunkat. De vajon egy ország földrajzi elhelyezkedése is meghatározza az emberek életszemléletét?

Böszörményi-Nagy Gergely többek között a kapcsolódás fontosságát emeli ki: “Én akkor tudom igazán élvezni a más kultúrákba belemerülést, ha ismerem, tudom és értékelem a gyökereimet. Fontos erre odafigyelni, hiszen – különösen a fiataloknak – nagyon könnyű elveszíteni ezt a fajta kötődést, ami által igazán megélhetőek más kultúrák, és a boldogság nagy hányada is itt gyökerezik.”

“Magyarnak lenni én Németországban tanultam meg” – mondja Trellay Levente. Amíg Magyarországon élt, minden egyértelmű volt számára, s onnantól kezdve kezdett átértékelődni a magyar nyelv és kultúra, hogy tizenhat éves korában Németországba költözött.

Mindhárman kurátorként is képviselik a Highlights of Hungaryt, így az adásból kiderül az is, mi Magyarországon a valódi Highlight. Addig is, itt van az az ötvenöt projekt amire mi, magyarok büszkék lehetünk.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a tizedik epizód errefelé található.

Szavazz a kedvenc jelöltjeidre a www.highlightsofhungary.hu weboldalon, és kövesd a Highlights of Hungaryt Facebookon és Instagramon!

Ez is érdekelhet:

(Szerző: Bauer Alexandra)

nagykövet | böszörményi nagy gergely | Anglia | podcast | trellay levente

FOLYTASD EZZEL

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

35 év szünet után visszatér sokunk kedvence: ha te is imádtad, csapj le rá, nagyon gyorsan el fogják kapkodni a különleges Tintin-kiadást

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram