Close
A jövő Budapesten hagyta lábnyomát – Ilyen volt az idei Brain Bar

A jövő Budapesten hagyta lábnyomát – Ilyen volt az idei Brain Bar

Robotok, tudósok és szuperanyák – csupán néhányan azok közül, akiknek köszönhetően egy kicsit a jövőbe láthattunk Európa legnagyobb jövőfesztiválján, az idén ötéves Brain Baron.

A kétnapos eseményen több helyszínen összesen hatvanhárom előadó várta a látogatókat, akik a világ legizgalmasabb gondolkodóinak személyes történeteiből inspirálódhattak. A fesztivál ideje alatt a rendezvénynek helyszínt adó Corvinus Egyetem teljesen megtelt az érdeklődőkkel.

A jövőfesztivál első napján olyan izgalmas előadók léptek színpadra, mint Ben Goertzel, Sophia robot megálmodója, vagy az ifjú vállalkozó, a mindössze tizennégy éves Mikaila Ulmer, aki saját limonádécégének vezérigazgatója.

Színpadon láthatták a résztvevők a jamaikai származású David Zilbert, a világ egyik legjobb éttermének tartott Noma fermentációs igazgatóját, és előadást tartott Kingsley Donaldson, aki a harmadik világháború esélyeit latolgatta. Gary Smith és Budapesti Ilona körbejárta, vajon átveszi-e a mesterséges intelligencia a hatalmat az emberiség fölött, Dr. Porkoláb Imre ezredes pedig arról beszélt, mit is tanulhatunk az elit katonáktól.

Az egyedülálló felépítésnek köszönhetően az előadások interaktívak voltak, a közönség többek között Kristina Lunz és Varga Judit a nemzeti szuverenitás kérdését körbejáró vitájánál is igen aktívnak bizonyult. A csütörtöki program a Bazilika előtti téren zárult, ahol Jordan Peterson kanadai sztárpszichológus a színpadon rendelt,

így az ő előadása alatt többször is lehetőséget kaptak a résztvevők, hogy kérdezhessenek napjaink egyik meghatározó gondolkodójától.

A Brain Bar második napján hatalmas érdeklődés övezte a világhírű paleontológus, Jack Horner, a Jurassic Park szakmai tanácsadójának előadását, aki az őslények feltámasztásának lehetőségéről is beszélt.

Az emberek és robotok kapcsolatáról tartott előadást Ken Goldberg, korunk egyik legnagyobb polihisztora, akit felesége, Tiffany Shlain filmrendező követett a színpadon. A csodaházaspár többek között arról is ismert, hogy hetente egy nap tech shabbatot tartanak, azaz teljesen kikapcsolják a technológiát az életükből. Ennek pozitív hatásairól is meséltek a Brain Bar színpadán.

Sherin Khankan, Európa egyik első női imámja az iszlám vallás erőteljes reformját és a szélsőségek legyőzését tűzte zászlajára. Khankan, akit a világ száz legbefolyásosabb női úttörője között tartanak számon, beszédében a Korán újraolvasásának és a nemek közti egyenlőség előmozdításának fontosságát hangsúlyozta. A jövő trendjei között megkerülhetetlen téma a szexualitás, Bryony Cole, a Future of Sex podcast házigadája a szex jövőjébe kalauzolta a közönséget.

A kétnapos fesztivál fináléjában utolsóként a hetvenegy éves kanadai szupermodell és dietetikus Maye Musk lépett a színpadra, aki hihetetlen kisugárzásával elvarázsolta közönségét. Az egészséges életmódjának köszönhetően fantasztikus formában lévő üzletasszony, aki három gyermek édesanyja és tizenegy gyermek nagymamája, közvetlen hangvételű beszélgetés keretében osztotta meg sajátos gyereknevelési módszereit,

amelynek köszönhetően mindhárom gyermekét – köztük Elon Muskot – világhírű üzletemberként jegyeznek.

A Brain Barra több mint 15 ezer látogató érkezett több mint kilencven országból, köztük tanárok és diákok, akik idén is ingyen regisztrálhattak a kétnapos eseményre. A helyszínen Future Jobs címmel a jövő legizgalmasabb állásait kínáló karrierexpó is várta a látogatókat. A szakmai programokat szabadtéri zenei és művészeti produkciók, illuzionisták és foodtruck show egészítette ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Brain Bar)

gondolkodók | jordan peterson | fellépés | corvinus egyetem | maye musk

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom