Close
A Noma séfjével és robotgyárossal bővül a Brain Bar fellépőinek névsora

A Noma séfjével és robotgyárossal bővül a Brain Bar fellépőinek névsora

Újabb izgalmas előadókkal jelentkezik Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar. A rendezvény idén is csatasorba állítja tudomány és technológia, az üzleti világ és a művészetek képviselőit, hogy megvitassák a jövő legfontosabb kérdéseit.

Hogyan éljünk a technológiával, hogy ne a technológia éljen velünk?
Miként lehet ősi módszerekkel forradalmasítani a modern gasztronómiát?
Hány év múlva jelentkezik be egy robot az állásunkra?

Május 30-31-én a Corvinus Egyetemen minden kiderül!

Hongkongból érkezik Budapestre Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már.

Mi a közös a jamaikai húsos pitében és a kvantumfizikában?

Nem sok, viszont mindkettőt imádja David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje. Zilber évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát. Tapasztalatait hatalmas sikernek örvendő könyvben is összefoglalta.

Tavaly Massimo Botturát, az egyik legizgalmasabb séfet hozták Budapestre. Idén sem maradunk kulináris nagyágyú nélkül
Ki mondta, hogy a mai világban nem lehetsz polihisztor?

A San Franciscóból érkező Ken Goldberg-Tiffany Shlain házaspár élő cáfolatai ennek a tévhitnek. Goldberg, a Berkeley Egyetem professzora fejlesztette ki az első, interneten keresztül irányítható robotot, művészként pedig a Velencei Biennálén és a párizsi Pompidou Központban is kiállított. Felesége elismert filmrendező, a család pedig arról is ismert, hogy hetente egy nap “tech shabbatot” tartanak, vagyis teljesen kikapcsolják a technológiát az életükből.

A fesztivál vendége lesz rajtuk kívül:
  • Kristina Lunz, a külpolitika feminista forradalmára
  • Suhani Jalota, aki házhoz viszi az egészségügyet az indiai nyomornegyedek lakóinak

A további előadókról, köztük a Jurassic Park-ot inspiráló paleontológusról, Európa egyik első női imámjáról, valamint a szex jövőjének tabudöntő kutatójáról a fesztivál honlapján olvasható bővebb információ. A fellépők névsora még korántsem teljes, a fesztivál további lebilincselő előadókat és témákat ígér.

Jack Horner paleontológus igazán filmbe illő figura. Nem csoda, hogy róla mintázták a Jurassic Park főszereplőjét, Dr. Grantet

A Brain Bar továbbra is ingyenesen látogatható tanárok és diákok számára. A regisztráció hamarosan indul, az érdeklődők a fesztivál honlapján és közösségimédia-felületein tájékozódhatnak.

Kedvező árú early bird jegyek már csak néhány napig érhetők el a brainbar.com/tickets oldalon.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom