Close
A Noma séfjével és robotgyárossal bővül a Brain Bar fellépőinek névsora

A Noma séfjével és robotgyárossal bővül a Brain Bar fellépőinek névsora

Újabb izgalmas előadókkal jelentkezik Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar. A rendezvény idén is csatasorba állítja tudomány és technológia, az üzleti világ és a művészetek képviselőit, hogy megvitassák a jövő legfontosabb kérdéseit.

Hogyan éljünk a technológiával, hogy ne a technológia éljen velünk?

Miként lehet ősi módszerekkel forradalmasítani a modern gasztronómiát?

Hány év múlva jelentkezik be egy robot az állásunkra?

Május 30-31-én a Corvinus Egyetemen minden kiderül!

Hongkongból érkezik Budapestre Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel igazi szuperagy: felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már.

Mi a közös a jamaikai húsos pitében és a kvantumfizikában?

Nem sok, viszont mindkettőt imádja David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje. Zilber évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát. Tapasztalatait hatalmas sikernek örvendő könyvben is összefoglalta.

Tavaly Massimo Botturát, az egyik legizgalmasabb séfet hozták Budapestre. Idén sem maradunk kulináris nagyágyú nélkül

Ki mondta, hogy a mai világban nem lehetsz polihisztor?

A San Franciscóból érkező Ken Goldberg-Tiffany Shlain házaspár élő cáfolatai ennek a tévhitnek. Goldberg, a Berkeley Egyetem professzora fejlesztette ki az első, interneten keresztül irányítható robotot, művészként pedig a Velencei Biennálén és a párizsi Pompidou Központban is kiállított. Felesége elismert filmrendező, a család pedig arról is ismert, hogy hetente egy nap “tech shabbatot” tartanak, vagyis teljesen kikapcsolják a technológiát az életükből.

A fesztivál vendége lesz rajtuk kívül:

  • Kristina Lunz, a külpolitika feminista forradalmára
  • Suhani Jalota, aki házhoz viszi az egészségügyet az indiai nyomornegyedek lakóinak

A további előadókról, köztük a Jurassic Park-ot inspiráló paleontológusról, Európa egyik első női imámjáról, valamint a szex jövőjének tabudöntő kutatójáról a fesztivál honlapján olvasható bővebb információ. A fellépők névsora még korántsem teljes, a fesztivál további lebilincselő előadókat és témákat ígér.

Jack Horner paleontológus igazán filmbe illő figura. Nem csoda, hogy róla mintázták a Jurassic Park főszereplőjét, Dr. Grantet

A Brain Bar továbbra is ingyenesen látogatható tanárok és diákok számára. A regisztráció hamarosan indul, az érdeklődők a fesztivál honlapján és közösségimédia-felületein tájékozódhatnak.

Kedvező árú early bird jegyek már csak néhány napig érhetők el a brainbar.com/tickets oldalon.

david zilber | jack horner | noma restaurant | budapest | jövőfesztivál

FOLYTASD EZZEL

Egy új, virtuális túrán fedezhetjük fel Egyiptom titkait

Megnéznéd az életedet egy időgépen át? A Ludwigban most becsatolhatod az időgép-övet!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram