Close
Hihetetlen dizájner evőeszközök készültek egy amszterdami séf vacsoraestjéhez

Hihetetlen dizájner evőeszközök készültek egy amszterdami séf vacsoraestjéhez

Amikor a kísérleti gasztronómia fogalma találkozik egy két Michelin-csillagos étteremmel, egy innovatív gondolkodású séffel és két ultramodern dizájnerrel, akkor a végeredmény garantáltan olyan lesz, amitől leesik az ember álla.

A kísérleti gasztronómiájáról híres amszterdami Steinbeisser két Michelin-csillagos séfje, Edwin Vinke exkluzív vacsoráját nem mindennapi kiegészítőkkel koronázta meg. A fogások alapvetően is igazán különlegesek voltak, hiszen aprólékos munkával, innovatív gondolkodással készültek,

de a tálalás mellett éppen olyan meglepőek voltak azok az evőeszközök is, amelyeket az éhes vendégeknek használniuk kellett az étkezés során.

A Stian Korntved Ruud az eseményre száz százalékig őshonos erdőkből származó fából, kézzel faragott kanalakat, amelyekre egyenként három órát áldozott az életéből és a végtelennek tűnő türelméből. A tökéletes formák, a mérnöki precizitás, a vonalak finomsága miatt az eszközök szobrászati remekművekkel is felérnének.

Csakúgy, mint Sarah Hurtigkarl dán dizájner által megálmodott, rendkívül kreatív fém evőeszközök, amelyek új szintre emelték az est hangulatát. A kortárs étkezési kultúrát szimbolizálni hivatott evőeszközökben a kanalak, a villák és a kések találkoznak olyan hétköznapi tárgyakkal, mint az olló, vagy éppen a csavarhúzó.

A fém evőeszközök értékét növeli, hogy mindegyik kézzel készült, egyedi darab, tömeggyártásban egyáltalán nem kaphatók.

Bár az evőeszközökkel nem lehetett egyszerű a fogások elfogyasztása, az élmény, amit a kísérleti gasztronómia és a kortárs dizájn vívmányai nyújtottak, garantáltan felejthetetlen volt a maroknyi szerencsésnek, aki részt vehetett a különleges vacsoraesten.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Caroline Prange)

FOLYTASD EZZEL
Nem kellene sokáig győzködniük, hogy ebbe a wyomingi házba költözzünk
Amikor ezt látod az ablakodból, érdemes lehet azonnal kihívni egy időmágust
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom