Close
Hihetetlen dizájner evőeszközök készültek egy amszterdami séf vacsoraestjéhez

Hihetetlen dizájner evőeszközök készültek egy amszterdami séf vacsoraestjéhez

Amikor a kísérleti gasztronómia fogalma találkozik egy két Michelin-csillagos étteremmel, egy innovatív gondolkodású séffel és két ultramodern dizájnerrel, akkor a végeredmény garantáltan olyan lesz, amitől leesik az ember álla.

A kísérleti gasztronómiájáról híres amszterdami Steinbeisser két Michelin-csillagos séfje, Edwin Vinke exkluzív vacsoráját nem mindennapi kiegészítőkkel koronázta meg. A fogások alapvetően is igazán különlegesek voltak, hiszen aprólékos munkával, innovatív gondolkodással készültek,

de a tálalás mellett éppen olyan meglepőek voltak azok az evőeszközök is, amelyeket az éhes vendégeknek használniuk kellett az étkezés során.

A Stian Korntved Ruud az eseményre száz százalékig őshonos erdőkből származó fából, kézzel faragott kanalakat, amelyekre egyenként három órát áldozott az életéből és a végtelennek tűnő türelméből. A tökéletes formák, a mérnöki precizitás, a vonalak finomsága miatt az eszközök szobrászati remekművekkel is felérnének.

Csakúgy, mint Sarah Hurtigkarl dán dizájner által megálmodott, rendkívül kreatív fém evőeszközök, amelyek új szintre emelték az est hangulatát. A kortárs étkezési kultúrát szimbolizálni hivatott evőeszközökben a kanalak, a villák és a kések találkoznak olyan hétköznapi tárgyakkal, mint az olló, vagy éppen a csavarhúzó.

A fém evőeszközök értékét növeli, hogy mindegyik kézzel készült, egyedi darab, tömeggyártásban egyáltalán nem kaphatók.

Bár az evőeszközökkel nem lehetett egyszerű a fogások elfogyasztása, az élmény, amit a kísérleti gasztronómia és a kortárs dizájn vívmányai nyújtottak, garantáltan felejthetetlen volt a maroknyi szerencsésnek, aki részt vehetett a különleges vacsoraesten.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Caroline Prange)

evőeszköz | Michelin | gasztronómia | Amszterdam | holland

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram