Close
Hófehér betonnal értelmezi újra a klasszikus stílust ez az indiai villa

Hófehér betonnal értelmezi újra a klasszikus stílust ez az indiai villa

Ritkán ennyire légiesen elegáns a beton.

A Matra Architects építette ezt a három pavilonból álló rezidenciát Udaipurban, Indiában. A K Residence névre keresztelt otthon egy mesterséges tó, a Fateh Sagar fölött kilenc méterrel épült, és meglepő módon modernitásával mégis nagyon jól illeszkedik a történelmi környezetbe – Udaipur ugyanis mesterséges tavai mellett híres gyönyörű templomairól, hófehér márványcsúcsú palotáiról és dómjairól.

Az épületet úgy tervezték, hogy hajnalhasadtakor és alkonyatkor gyönyörűen szikrázzon rajta a tavakról és a márványépületekről visszatükröződő fény. A ház három kétemeletes pavilonból áll, melyeket vékony üvegfolyosók kötnek össze: az épületek tájolásánál nagyon fontos volt, hogy a lehető legjobb kilátás nyíljon a tóra és a távoli Aravalli hegyre.

A földszinten található a bejárat és a hall, majd egy közepes méretű pavilon nyílik a ház imaszobája felé. A középső pavilon másik részében étkező és nappali kapott helyet, melyből jobbra nyílik a legkisebb pavilon: ez szintén apró nappaliként szolgál, és a kertre tekint.

A telek hátsó részén húzódik végig a leghosszabb pavilon, ahol egy konyha, egy otthoni iroda, egy háló és egy gardróbszoba található: az épületrész pedig egy tágas verandára nyílik. Az emeleti részén további hálószobákat, fedett teraszt és személyzeti szobákat alakítottak ki. A középső pavilon első emeletén van a legnagyobb háló: egy kis könyvtárszoba kivételével az egész első szintet kitölti. Szintén ott alakítottak ki egy nagyon csinos balkont, melyről csodás kilátás nyílik a tóra.

A legkisebb pavilon tetején óriási ablakokkal alakítottak ki társalgószobát, amelyben kifejezetten a napfény játékára helyezték a hangsúlyt a tervezők. A gyönyörű kertrészben pedig a tulajdonos figyelemre méltó szoborkollekcióját csodálhatjuk meg. Összességében pedig egy olyan épületet, ami a klasszikus elegancia hibátlan megnyílvánulása a modern építészet szemüvegén keresztül.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ankit Jain)

panoráma | udaipur | templom | nagy sztori | hegy

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Nyilvános aukción elárverezték Manhattan legikonikusabb épületét

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram