Close
Kalifornia mesés borvidékén épült ez a pajtajellegű ház

Kalifornia mesés borvidékén épült ez a pajtajellegű ház

Szép tájban szép épület, szeretjük az ilyet.

A Faulkner építésziroda tervezte ezt a pazar nyaralót egy Sonoma Valley-ben megbújó kisvárosban, Glen Ellenben, amit egy 1860-ban alapított borászat után neveztek el. A San Franciscótól egyórányira fekvő vidék kedvesen falusias: dombok, tölgyfák, mezőgazdasági épületek. A megrendelők pedig azt kérték a tervezőktől, hogy a nyaraló némiképp hajazzon ezekre az ott tipikus, pajtajellegű épületekre, de azért legyen benne valami formabontó. Az építészek maradéktalanul teljesítették a kérést.

A háromszázhatvankét négyzetméteres, két emeletes házat vörösfenyő és acélpala takarja kívülről. A finoman lejtő telekre épült nyaralónál kifejezetten figyeltek rá, hogy az épület a lehető legkevésbé zavarjon be a látképbe. A napsütés is fontos szempont volt a tervezésnél; a nyugati tetőszerkezetet például kevés ablakkal alakították ki, hogy ne legyen hőség a házban.

A ház alsó szintén tágas konyha, étkező, nappali és vendégszobák találhatók, fent pedig további hálók és fürdőszobák. A nappali óriási belmagasságával pedig szintén a pajtahangulatot erősítik az építészek.

Nagyon stílusos nyaraló lett: látjuk magunkat benne, kezünkben egy finom helyi borral.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Joe Fletcher) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom