Close
Ezért a kávéitalért őrül meg az internet

Ezért a kávéitalért őrül meg az internet

Nemcsak hobbipékek és grillmesterek születnek az otthon töltött idők alatt, de úgy tűnhet, egészen ügyes baristák is. A kávék forradalma néhány éve már tart, már teljesen átlagosnak számít a latte art, és még a krémes olasz feketék kedvelői is rápróbálnak a világos pörkölésű újdonságokra. Hihetetlen, hogy ilyen fejlett kávékultúra ellenére egy három összetevős, lényegében instant kávéért bolondul az internet.

Whipped coffee, más néven dalgona. Eredetileg Koreából származik és egy cukorka neve a dalgona, amit a habos kávékra szoktak tenni. A koronavírus-járvány miatt otthon ragadt emberek kreativitása határtalan, és sokan hiányolják az éttermi vagy kávézós élményeket, mint a mindennapok kedvelt részeit. Akik érzelmileg komolyan kötődnek a kávéhoz, és a napi rutin részeként például munkába menet szerezték be a nap első koffeinadagját, azok most otthoni körülmények között készítik el a kávét. Kotyogóssal, kapszulás kávégéppel, vagy a kedves régi, hagyományos géppel.

Vagy kísérleteznek és meglovagolják a divathullámokat, ami most szerencsére sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint például a latte art, ami otthon nehezebben kivitelezhető. A whipped coffee tényleg felrobbantotta az internetet, mindenhonnan a pufók habos karamellszín kávécsodák figyelnek, és Amerikában például megnövekedett az instant kávék eladása is. Persze lehet, csak véletlen egybeesés, hogy a gyorsabb, sok esetben olcsóbb verziót keresik, de tényleg nagyot mennek a porkávék.

Csupán három összetevőből áll a habos, igazán csinos kávé, ráadásul laktózmentesen is elkészíthető, hiszen magához a habhoz nincs szükség tejre.

Amire szükségünk van egy adagnyi karamellszín habhoz:
  • 1 ek. instant kávé
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. langyos/meleg víz

Vegyítsük össze a három alapanyagot, és kézi vagy gépi habverővel egy tálban verjünk belőle habot! Inkább egy olyasféle desszertitalt képzeljünk el, mint a frappé, így hidegen is szuper. Egy pohárba töltsünk tejet (növényi vagy tehéntejet), dobjunk bele pár jégkockát, és aztán halmozzuk a tetejére a mutatós habot. Tényleg nagyon dekoratív, és desszertnek teljesen rendben van. Tetejében még minimálisan pörget is, már amennyire egy kávérajongót fel tudja ébreszteni az instant kávé…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Bon Appetit.com)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztő vegán ételeket kínál ez a légitársaság a vegánuár ideje alatt
Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom