Close
Ezért a kávéitalért őrül meg az internet

Ezért a kávéitalért őrül meg az internet

Nemcsak hobbipékek és grillmesterek születnek az otthon töltött idők alatt, de úgy tűnhet, egészen ügyes baristák is. A kávék forradalma néhány éve már tart, már teljesen átlagosnak számít a latte art, és még a krémes olasz feketék kedvelői is rápróbálnak a világos pörkölésű újdonságokra. Hihetetlen, hogy ilyen fejlett kávékultúra ellenére egy három összetevős, lényegében instant kávéért bolondul az internet.

Whipped coffee, más néven dalgona. Eredetileg Koreából származik és egy cukorka neve a dalgona, amit a habos kávékra szoktak tenni. A koronavírus-járvány miatt otthon ragadt emberek kreativitása határtalan, és sokan hiányolják az éttermi vagy kávézós élményeket, mint a mindennapok kedvelt részeit. Akik érzelmileg komolyan kötődnek a kávéhoz, és a napi rutin részeként például munkába menet szerezték be a nap első koffeinadagját, azok most otthoni körülmények között készítik el a kávét. Kotyogóssal, kapszulás kávégéppel, vagy a kedves régi, hagyományos géppel.

Vagy kísérleteznek és meglovagolják a divathullámokat, ami most szerencsére sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint például a latte art, ami otthon nehezebben kivitelezhető. A whipped coffee tényleg felrobbantotta az internetet, mindenhonnan a pufók habos karamellszín kávécsodák figyelnek, és Amerikában például megnövekedett az instant kávék eladása is. Persze lehet, csak véletlen egybeesés, hogy a gyorsabb, sok esetben olcsóbb verziót keresik, de tényleg nagyot mennek a porkávék.

Csupán három összetevőből áll a habos, igazán csinos kávé, ráadásul laktózmentesen is elkészíthető, hiszen magához a habhoz nincs szükség tejre.

Amire szükségünk van egy adagnyi karamellszín habhoz:

  • 1 ek. instant kávé
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. langyos/meleg víz

Vegyítsük össze a három alapanyagot, és kézi vagy gépi habverővel egy tálban verjünk belőle habot! Inkább egy olyasféle desszertitalt képzeljünk el, mint a frappé, így hidegen is szuper. Egy pohárba töltsünk tejet (növényi vagy tehéntejet), dobjunk bele pár jégkockát, és aztán halmozzuk a tetejére a mutatós habot. Tényleg nagyon dekoratív, és desszertnek teljesen rendben van. Tetejében még minimálisan pörget is, már amennyire egy kávérajongót fel tudja ébreszteni az instant kávé…

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Bon Appetit.com)

instant kávé | whipped coffe | kávé | divat | hab

FOLYTASD EZZEL

Mégsem lenne szabad annyi vizet innunk? Lehet, hogy sok a napi nyolc pohár

A brit boltokban is limitálják ezt az alapvető élelmiszert, igaz, más okból, mint nálunk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram