Hogyan hatnak a vajszínű és a kőhatású tapéták a helyiségek falain?

A tapétázás napjainkban újból nagyon divatos lett, amivel igazán egyedi és különleges hangulatot csempészhetünk otthonunkba, ha ügyesen bánunk vele. A mai tapéták sokkal ellenállóbbak és tartósabbak, mint a néhány évtizeddel ezelőtti típusok.

 

Ráadásul nemcsak a színekkel tudunk játszani, hanem jól variálható más alapanyagokkal is. Egy térben akár többféle színű és mintájú tapéta is kombinálható. Ma már léteznek olyanok is, amelyek különböző anyagokat idéznek fel, mint például a tégla, a parketta, a márvány, vagy a kő.

 

Nyugalmat sugároz a vajszínű tapéta

 

Békét és szeretetet sugároznak a vajszínű tapéták, bármelyik árnyalatával elegáns környezetet teremthetünk. Vajfehértől a vajsárgáig tudunk játszani a különböző tónusokkal a szobák falain. Természetes melegséget csempészhetünk az otthonunkba ezzel a gyönyörű meleg színnel.

 

Nem mindegy azonban, hogy milyen színekkel párosítjuk. A világos, meleg árnyalatú vajszín remekül illik a dolgozószobába, az ebédlőbe és a nappaliba is. Vidám, serkentő és optimista hangulatot áraszt.

 

Kiváló hátteret biztosít a semleges vajszínű tapéta egy-egy élénkebb színű bútor vagy kiegészítő mögött. A világosabb árnyalat tágítja a teret, ezért a halvány vajszín tökéletes lehet egy kisebb helyiség falain is.

 

Mihez illik a vajszínű tapéta?

 

A halvány sárgás árnyalatú vajszínek barátságos, meleg hangulatot teremtenek az olyan terekben, ahol kevés a természetes fény. Gyerekszobába is kitűnő választás, hiszen a szín  vidámsága tükrözi a gyermeki lélek derűjét.

 

Földszínekkel és természetes anyagokkal kombinálva nagyon bensőségessé és meghitté teszi a vajszín a nappalit, vagy a hálószobát is. A halványabb árnyalatokkal kifinomult hatást, a sötétebbekkel vidékies stílust tudunk elérni.

 

Meríthetünk ihletet közvetlenül a természetből is, főleg a nyár vagy az ősz színei alkalmasak erre. Célszerű gazdagon bánni a színekkel, kihasználni a sokféle árnyalat adta lehetőségeket.

 

A természetközeli kőhatású tapéta

 

Ha már természet, akkor vihetünk a térbe még egy keveset: a kőhatású tapéta kiváló ötlet nemcsak a lakótérbe, hanem irodába, üzletekbe, éttermekbe is. A kőmintás tapéta valósághű mása az eredetinek, ellenben sokkal olcsóbb a kivitelezése és a karbantartása is jóval könnyebb.

 

A 3D hatású kőmintás tapéták nemcsak vizuális élményt nyújtanak, hanem a kőfalra jellemző egyenetlenségük tapintható is. Nagyon trendi az olyan tapéta, amin egy másik anyag struktúrája köszön vissza. Meghitt természetközeliséget visznek az enteriőrbe a tégla-, a beton-, vagy a fahatású tapéták is.

A Tapétabolt webáruház gazdag kínálata lehetővé teszi, hogy úgy alakítsuk lakásunk falainak színeit és mintáit, ahogy számunkra a legkedvezőbb. Mindig vegyük figyelembe a választásnál azt, hogy milyen hangulatot szeretnénk elérni a lakásban, illetve hangoljuk össze az összes színt. Ebbe beletartoznak a falakon kívül a bútorok és a kiegészítők, valamint a lakástextilek is.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom