Hogyan intézzétek okosan az esküvő szállás kérdését?

Az esküvőszervezés egyik kevéssé jelentős, de annál kényesebb pontja a szállás dilemma, azaz hogy mikor illik biztosítani ezt a lehetőséget a vendégeknek, ki fizesse és hogyan legyen kommunikálva mindez? Íme néhány hasznos tanács, ami Nektek is segíthet eldönteni ezeket a kérdéseket!

Az esküvői helyszín kiválasztása bizony nem könnyű feladat, és könnyen lehet, hogy a hely, ahol szeretnétek örök hűséget fogadni egymásnak, a vendégek számára kevéssé szerencsés. Az álomhelyszínről semmiképp sem kell lemondanotok ebben az esetben sem, a szállás kérdését viszont át kell gondolnotok, és mivel itt extra költségről van szó, kissé kényes lehet a dolog. De egyáltalán milyen esetben szokás szállást biztosítani a vendégeknek?

Elsőként számoljatok egy kicsit, azaz gondoljátok át a lakhelyek függvényében, hogy kinek lehet szüksége szállásra. A 30 km-es távolság vízválasztó ilyen szempontból, ez alatt a legjobb, ha transzferjáratot biztosítotok, fölötte azonban már illik szállásról gondoskodni. Az ideális eset, ha mindenkinek van egy saját szobája a helyszínen, ahol kényelmesen készülődhet a ceremónia előtt és lepihenhet a nap végén, a bónusz pedig, hogy másnap egy közös reggelivel zárhatjátok az eseményt.

Sok pár úgy vélekedik, hogy inkább kifizeti a vendégek szállását, nehogy a plusz költség legyen az oka annak, ha valaki nem tud részt venni az esküvőn, hisz be kell látni, egy ilyen eseményt a vendégek is megéreznek a pénztárcájukon. Lehet köztes megoldás, ha a közeli családtagoknak Ti álljátok a szállását, de a távolabbi rokonok, barátok maguk fizetik. Ezen felül, ha akad valaki, akivel már voltatok fordított helyzetben és fizette a szállásotokat, azt illik viszonozni.

A legjobb, ha a szállás kérdéskörét már egyből a meghívók átadásakor tisztázzátok, így mindenki tudni fogja, hogy tervezzen és Nektek is van időtök átgondolni a szállásfoglalást. Tény, hogy kényes dologról van szó, de ne feledjétek, mindenki pontosan tudja, hogy az esküvő költséges mulatság, és biztosak lehettek abban, hogy aki teheti, meg fogja könnyíteni a dolgotokat. A lényeg, hogy kommunikáljátok egyenesen a szállás kérdését és tervezzetek okosan ebből a szempontból is!

Egyelőre azon dolgoztok, hogy megtaláljátok az esküvőhelyszínt, amiről mindig is álmodtatok? Meleg szívvel ajánljuk Nektek a Fenyőharaszt kastélyszállót, ahol pompás környezetben mondhatjátok ki a boldogító igent és vendégeitek számára is biztosított a kényelmes szállás!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom