Hogyan készítsünk fali kapaszkodót?

A fali kapaszkodó többféle módon is segítheti az életünket és mindennapjainkat. Például akkor is, ha idősebb rokonaink, mozgássérült ismerőseink vannak vagy egyszerűen csak alapfeltétel, hogy az adott épületben mindent megtegyünk a biztonságos és könnyű közlekedés érdekében.

 

Az RMÁruház fali kapaszkodó és egyéb építészeti megoldások terén is segít. Rozsdamentes acél- és üvegkorlátok tervezésével, gyártásával és megmunkálásával egyaránt foglalkoznak, így tevékenységi körüknek megfelelően többféle módon is segíthetik a szakmai munkát.

 

Miért van szükség fali kapaszkodóra?

 

Számos esetet fel lehetne sorolni. Idősebb embereknek, mozgássérülteknek vagy olyanoknak, akiknek nagy szüksége van a segítségre, támogatásra a közlekedés során. De akár a teljesen egészséges, aktív felnőtteknek is balesetmegelőző funkcióval bírhatnak. A rehabilitációs folyamatban és a gyógyulás során is igénybe lehet venni, támogatva a mozgásba való visszatérést, az erőnlét visszanyerését és így tovább. Lényegében tehát a biztonság, a kényelem és az egyszerűség a fő kulcsszavak.

 

Fali kapaszkodó készítése és összeköttetése

 

Ahhoz, hogy fali kapaszkodót készítsünk, és kössünk össze, először is szükség lesz bizonyos eszközökre és anyagokra. Szerezzünk be például a 42 milliméteres átmérőjű rozsdamentes acélcsövet, bükk vagy tölgyfából készült kapaszkodót, rozsdamentes acél sarokelemeket, csavarokat vagy más rögzítő elemeket, és a fémragasztó vagy hegesztőgép sem fog ártani.

 

Ezt követően elő tudjuk készíteni a fa kapaszkodót, amit le kell vágni megfelelő hosszúságú darabokra. Fúrjuk ki a végeken a körülbelül 100 milliméter hosszú, 42,4 milliméter átmérőjű furatokat a rozsdamentes acélcsövek befogadására.

 

A következő lépés, hogy felszereljük az acél sarokelemeket a fa kapaszkodó végére, biztosítva, hogy a csővégek rá tudjanak csúszni. Ehhez erős csavarokra és megfelelő rögzítőelemekre lesz szükség. A csöveket ezt követően illesztjük a sarokelemekre, és biztosítjuk, hogy szorosan illeszkedjenek, és stabilak legyenek. Ha szükség van rá, alkalmazhatunk fémragasztót vagy hegesztést is a tartós összekötés érdekében.

 

Az utolsó lépések közé tartozik az ellenőrzés. Nézzük meg, hogy a kapaszkodó masszívan rögzítve van-e a falhoz, és hogy minden összeköttetés biztonságos és stabil-e. Próbáljuk ki, működik-e és kényelmes-e a használata. Fontos az is, hogy az építés során betartsuk az alkalmazandó biztonsági előírásokat és szabványokat, különben a végén is kibukhat a hiba.

 

Rozsdamentes acél és egyéb szükséges eszközök beszerzése

 

A fali kapaszkodó elkészítéséhez tehát – mint korábban említettük – rozsdamentes acélra és egyéb fontos eszközökre, anyagokra is szükség lesz. Ezeket mind beszerezhetjük az RMÁruházból, és további szakmai információkat is kaphatunk a szakszerű telepítés menetéről.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom