Hogyan legyen profi egy ingatlan hirdetés?

Ha valaki gyorsan el szeretné adni az ingatlanát, akkor valamilyen formában célszerű meghirdetni azt. Persze elindulhatunk ajánlásokon keresztül is: elküldhetjük például az ismerőseinknek vagy megoszthatjuk a közösségi média felületeken pár fotóval. De igazi eredményre akkor számíthatunk, ha hirdetést adunk fel valamelyik ingatlanportálon.

Ma már annyi ilyen oldal létezik, hogy a választás nem egyszerű. Döntsünk olyan mellett, amelyik országos lefedettséggel rendelkezik vagy az általunk preferált régióban jelen van. Ilyen lehet a Megveszlak, ahol arra is van lehetőség, hogy az ingatlan hirdetés ingyen jelenjen meg.

Legyen meggyőző a hirdetési szöveg!

Amikor ingatlanhirdetést adunk fel, nem elegendő az, hogy az ország TOP 10 portálján helyezzük el az információkat. Mire figyeljünk, hogy nagyobb legyen az elérés, több látogatót vonzzon a meghirdetett lakás?

 • Az egyik legfontosabb, hogy ütős legyen a szöveg! Ehhez először meg kell határozni a célcsoportot, vagyis azt, hogy kiknek értékesítenénk. Ennek alapján kell majd kiemelni az ingatlan előnyeit.
 • Már az első mondatnál sok minden eldől, ezért itt határozzuk meg a leglényegesebb pozitívumot!
 • Legyen áttekinthető, tagolt a szöveg!
 • Tüntessük fel a címet, írjunk a környékről, infrastruktúráról, az ingatlan állapotáról. Ha vannak extrák, mindenképp emeljük ki!
 • Ne felejtsük el megadni az elérhetőségeket, és legyen a szövegben cselekvésre ösztönzés is.
 • Sokat segít, ha meg is osztjuk a hirdetést valamelyik social media csatornán.

A jó fotó alap

Sajnos általánosságban elmondható, hogy sokszor katasztrofális képeket használnak az ingatlanokat áruló magánszemélyek. Ez nagy hiba, mert vannak, akik ez alapján döntenek, és ha látják, hogy rossz az első pár kép, el sem olvassák az információkat. Miket tartsunk szem előtt?

 • Töltsünk fel minél több képet! Például a Megveszlak esetében 20 fotót is megjelentethetünk.
 • Fotózás előtt rakjunk rendet, egy szép, rendezett ingatlan sokkal vonzóbb.
 • Lehetőség szerint emberek és állatok ne legyenek a képeken.
 • Figyeljünk a fényviszonyokra! Egy sötétben fotózott lakás előnyeit nem lehet úgy megmutatni, mint jó megvilágítás esetén.
 • Ha tudunk, minden irányból készítsünk fotókat, és valahogy turbózzuk is fel a látványt. Néhány színes kiegészítő már sokat dob rajta.
 • Amennyiben felújításra szorul az otthon, csak a szép állapotú részeket dokumentáljuk!
 • Kilátásról is tölthetünk fel fotókat, ha az tényleg vonzó, és hat az érzelmekre.
 • Az is lehet, hogy rábízzuk az egészet egy profi fotósra. Nyilván lesz költsége, de az eredmény önmagáért beszél majd.

Sokat segít az alaprajz

Nem árt, ha az ingatlan meghirdetése során alaprajzot is töltünk fel a fotók mellé. Így meg tudjuk pontosan mutatni, hogy hány helyisége van az otthonnak, és ezek honnan hová nyílnak. Ez lehet vonalas, kézi ábra vagy egy profi tervrajzot is befotózhatunk.

Ha kellően figyelemfelkeltő a szöveg, látványosak a fotók, és még a tervrajz sem marad ki a hirdetésből, nyerő helyzetből indulhatunk a lakáspiacon!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom