Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Az előszoba, vagyis a hall az otthon egyfajta kirakata. Ez az első helyiség, amelyet a vendégek látnak, amikor belépnek. Ezért kell a legjobb benyomást keltenie, renddel kell gyönyörködtetnie, valamint stilisztikai bevezetőként kell szolgálnia a nappalihoz és az egyéb helyiségekhez. Hogyan rendezzünk be egy előszobát otthon, hogy minden felsorolt funkciót teljesítsen? Elrendezések, ötletek, inspirációk és tippek – mindent megtalálsz a cikkben.

Hogyan rendezzünk be egy hallt?

A fő elrendezési kihívást általában az otthonunk előszobája jelenti. Lehet kicsi, keskeny, árnyékolt, ezért érdemes betartani néhány univerzális szabályt. Közülük a legfontosabb a rend megvalósítása. A dekorációnak csak azt kell tartalmaznia, ami szükséges: előszoba fal, bútorok, tükrök, fogasok, lábtörlő. Korlátozzuk a nyitott polcok és az apróságok számát. Amennyire csak lehetséges, el kell rejteni, mert minden, ami látható, megboríthat egy kis helyiséget, és rendetlenség benyomását keltheti. A színfegyelem is fontos. Egyetlen vezető színre koncentráljunk, kerüljük az erőteljes, kifejező mintákat is.

Előszoba – bútorzat

Hogyan kell berendezni egy előszobát? Egy tágas beépített szekrény működik a legjobban. Érdemes már a ház vagy lakás tervezésének szakaszában gondolkodni ezen. Az előszoba gardróbja tükrösíthető, ekkor nincs szükség külön tükörre, és az előszoba optikailag is nyer – világosabbnak és nagyobbnak tűnik. A tolóajtós gardrób kifejezetten praktikus. Ez egy értékes megoldás, különösen szűk folyosókon – a nyitható ajtó sok helyet foglal el. Egy ilyen gardrób a saját preferenciáink szerint alakítható a tárolórendszere szempontjából is. Ennek köszönhetően az otthoni gardrób szerepét is betöltheti. Ha van nekik hely az előszobában, akkor a cipősszekrények is jól fognak jönni, amiknek köszönhetően kiválóan tárolhatjuk mind a folyamatosan használt, mind a szezonális cipőket. Ráadásul ezek sem lesznek láthatók. A rendelkezésre álló helytől függően választhatunk vízszintes vagy függőleges és keskeny szekrényt. A vízszintes cipősszekrény ülőkeként is működik, cipők fel- és levételekor hasznos lesz. Törekedjünk a multifunkcionális bútorok használatára.

A fotó forrása: RossHelen / Shutterstock.com

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom