Hogyan tapasztalhatod meg a vállalkozók szabadságát?

A Covid–19 járvány miatti bezártság megmutatta, milyen értékes is a szabadság. Alig vártuk, hogy levehessük a maszkot és szabadon mehessünk mindenfelé. A szabadság nagyon sokat jelent a legtöbb embernek, ugyanakkor nem ugyanazt érti mindenki e fogalom alatt, többféle szabadság létezik. Ebben az írásban azzal a néhánnyal foglalkozunk, amelyet egy vállalkozó megélhet.

A vállalkozói szabadság fajtái

Amint kilép valaki az alkalmazotti létből és vállalkozó lesz, máris megéli azt a fajta könnyedséget, hogy nincs főnöke, de vajon ettől már szabad is lesz? Az igazi szabadságot akkor éred el, ha anyagilag független vagy, saját magad osztod be az idődet, és nem te függsz másoktól, hanem mások függnek tőled. De nézzük ezeket egyenként!

1. Anyagi függetlenség

A pénz szabadságát akkor élheted meg, ha eléred, hogy annyit keress, amennyit szeretnél, és olyan módon, ahogyan szeretnéd.

Nagyon sok vállalkozó van, aki nem azért vállalkozó, mert ezt választotta, hanem mert belekényszerítették, a munkanélküliség helyett választott egy szakmát, amelyből meg tud élni. Még többen vannak, akik vállalkozóként alig keresnek többet, mint alkalmazottként, vagy sokat keresnek, de olyan tevékenységet végeznek, amit nem szeretnek. Az sem szabadság, ha sokat keresel, de nem teljesen becsületes módon vagy tevékenységgel. Nem vagy szabad, ha rettegned kell az adóhatóságtól, a rendőrségtől vagy a végrehajtóktól.

2. Kötetlen időbeosztás

Az idő szabadsága azt jelenti, hogy el tudsz menni bármikor szabadságra, és napközben is annyi a szabadidőd, amennyit szeretnél. A legtöbb vállalkozónál ez sincs meg. Nélkülözhetetlenek a vállalkozásban, ezért hosszabb időre nem mehetnek szabadságra, és sok esetben a munkanapjuk is több mint nyolc órából áll.

Tanítsd be az embereidet annyira, hogy nélküled is menjen a szekér! Tervezd be előre a szabadnapjaidat! Hatékonyságod növelésével tegyél szert több szabadidőre! Azzal is lehet több szabadidőd, ha a munkák egy részét, például az online marketinget külső szakemberre bízod. Beszélgess kicsit a lehetőségekről a Klikkmarketing csapatával!

3. Kapcsolati függetlenség

A kapcsolataidban akkor vagy szabad, ha magad döntöd el, kivel dolgozol együtt, legyen szó akár munkatársról, akár megrendelőről vagy beszállítóról.

Ha olyanokkal kell együtt dolgoznod, akiket utálsz, vagy el kell viselned egy ügyfél rigolyáit csak azért, mert ő az egyik legjobban fizető vevőd, nem vagy szabad. Válassz megfelelő embereket a különböző feladatokra! Természetesen nem az az üdvözítő megoldás, ha most egyszerre kirúgod az összes alkalmazottad, de fokozatosan megteheted.

Összegzés

Igyekezz minél hamarabb megszabadulni a robotmunkától! Szervezd ki a munka egy részét, találj megfelelő alkalmazottat, vezess be automatizmusokat! Törekedj arra, hogy az aktív jelenlétedet követelő munka helyett növekedjen a passzív jövedelmed!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom