Február 10-én beköszönt a kínai holdújév, amit világszerte csaknem kétmilliárd ember az egyik legnagyobb ünnepként tart számon. Az elérkező Sárkány évet a W Budapest különleges, tíz napon át tartó kulináris válogatással üdvözli.
A Nightingale by Beefbar, a W Budapest ázsiai-ihletésű étterme az alkalomra speciálisan összeállított
tematikus menüvel és koktéllal készül február 10-e és 20-a között.
Az Oriental Touchdown koktél autentikus Baijiuval készül, frissítő ízét a mangó és répakivonatnak, illetve galangalnak és limelének köszönheti.
A menü kiemelt főételei között megtalálható a Yee Sang királyrák szerencse saláta, aminek a királyrák és vegyes zöldségek mellett szilvaszósz ad gyümölcsös jelleget.
A wagyu marha yakiniu szósszal egy igazi klasszikus,
amit csípős feketebab szósszal és zöldségekkel tálalnak. A fűszeres édes-savanyú csirke pedig ízletes wok-fogás, amit az édes-savanyú szószon túl, a földicseresznye tesz egyedivé.
Azért, hogy az izgalmak ne érjenek véget a vacsoránál, az első kétszáz vendéget, akik az ünnepi menüből választanak, az étterem megajándékozza egy tradicionális piros, szerencsét hozó borítékkal, a hóngbāo-val. A piros szín a keleti kultúrákban a szerencsét és a jólétet szimbolizálja, és az ezekbe rejtett meglepetéssel a vendégeknek lehetősége nyílik további különlegességek kóstolására is.
(Fotók: W Budapest)
holdújév | w budapest | Nightingale by Beefbar
Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré
Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!