Február 10-én beköszönt a kínai holdújév, amit világszerte csaknem kétmilliárd ember az egyik legnagyobb ünnepként tart számon. Az elérkező Sárkány évet a W Budapest különleges, tíz napon át tartó kulináris válogatással üdvözli.
A Nightingale by Beefbar, a W Budapest ázsiai-ihletésű étterme az alkalomra speciálisan összeállított
tematikus menüvel és koktéllal készül február 10-e és 20-a között.
Az Oriental Touchdown koktél autentikus Baijiuval készül, frissítő ízét a mangó és répakivonatnak, illetve galangalnak és limelének köszönheti.
A menü kiemelt főételei között megtalálható a Yee Sang királyrák szerencse saláta, aminek a királyrák és vegyes zöldségek mellett szilvaszósz ad gyümölcsös jelleget.
A wagyu marha yakiniu szósszal egy igazi klasszikus,
amit csípős feketebab szósszal és zöldségekkel tálalnak. A fűszeres édes-savanyú csirke pedig ízletes wok-fogás, amit az édes-savanyú szószon túl, a földicseresznye tesz egyedivé.
Azért, hogy az izgalmak ne érjenek véget a vacsoránál, az első kétszáz vendéget, akik az ünnepi menüből választanak, az étterem megajándékozza egy tradicionális piros, szerencsét hozó borítékkal, a hóngbāo-val. A piros szín a keleti kultúrákban a szerencsét és a jólétet szimbolizálja, és az ezekbe rejtett meglepetéssel a vendégeknek lehetősége nyílik további különlegességek kóstolására is.
(Fotók: W Budapest)
Nightingale by Beefbar | w budapest | holdújév
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!