Ezért áll meg három percre minden vonat szombaton, rendkívül aggasztó a helyzet Hollandiában

Három percre megáll minden vonat Hollandiában szombat éjjel, így tiltakozik a Holland Vasúttársaság (NS) a vasúti dolgozókat érő támadások ellen.

A fél tizenegyre tervezett akciót az NS és a vasúti dolgozók szakszervezetei kezdeményezték, miután a hétvégén egy női jegyvizsgálót lelöktek egy emeletes vonat lépcsőjéről, az áldozat kórházi kezelésre szorult. A vasutasok szakszervezete szerint a mozdonyvezetőt is megtámadták. A hatóságok egy fiatalkori gyanúsítottat vettek őrizetbe. Feltételezések szerint egy tinédzserekből álló csoport tagja, amely a Delft és a hágai Hollands Spoor állomás között közlekedő vonaton garázdálkodott.

Betelt a pohár, jelzést akarunk küldeni a társadalomnak és a politikusoknak, hogy ez tényleg nem mehet így tovább. Hollandia-szerte három percre leállítjuk a vonatokat szombat este fél 11-kor, mert ebben az időpontban támadták meg kollégánkat"

nyilatkozta az NS szóvivője.

Hollandiában tavaly 1042 támadás történt vasutasok ellen, ami nyolc százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A szóvivő szerint ezekben az esetekben nem csupán „dühös szóváltásról volt szó”.

Wouter Koolmees, az NS vezérigazgatója elmondta, hogy azt szeretné, ha a vasúti biztonsági személyzet jobban hozzáférhetne a hatósági nyilvántartásokhoz, hogy ellenőrizhessék az utasok személyazonosságát. „Kollégáim minden nap azért dolgoznak, hogy több mint egymillió utazót eljuttassanak a céljához. Őrület, amivel nap mint nap meg kell küzdeniük. A társadalom egyre durvul. Kifogyunk az intézkedési lehetőségekből, a kormány segítségére van szükségünk. Ezt nem tűrhetjük tovább” jelentette ki.

Az utasok és a személyzet biztonságának javítása érdekében az NS kísérleti intézkedésként testkamerákkal szerelte fel a vasutasokat. A vasút emellett belépési ellenőrzést vezetett be minden állomáson, és még több biztonsági munkatársat tervez alkalmazni.

Magyarország is nemrég jelentett be egy nagy változást, amely a kalauzokat érinti.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

vasutasok | vonatok | vasutas | vasút | vonat

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom