Close
Hollandiában minden bezár, amiért imádtunk városban élni

Hollandiában minden bezár, amiért imádtunk városban élni

Ha azt hiszed, nálunk szörnyűek a szigorítások, nézd meg Hollandiát!

Hollandiában tovább szigorították a járvány terjedését lassítani hivatott intézkedéseket:

bezárnak a múzeumok, a koncerthelységek, a kultúrházak, valamint az állatkertek, a színházak, a mozik, az uszodák és a kaszinók.

Az új rendelkezéseket Mark Rutte holland kormányfő jelentette be kedd este. A miniszterelnök sajtótájékoztatóján elmondta: a járvány terjedése lassul, de még mindig nem a kellő mértékben. Számos régióban még mindig igen magas az új fertőzöttek száma, ezeken a helyeken, különösen Rotterdamban, akár teljes lezárásokra is lehet számítani. Hozzátette:

a vendéglátóegységek október óta tartó bezárását december középéig meghosszabbítják.

A korlátozások két hétig maradnak érvényben, ami alatt az edzőtermek, a fodrászatok és kozmetikai üzletek továbbra is fogadhatnak vendégeket. A kormányfő hangsúlyozta továbbá, hogy

a társas kapcsolatoknak minimálisra kell szűkülniük, a szabadtéri tevékenységeket – akár egyszerű sétákat is – minimálisra kell korlátozni.

Rutte azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy január közepéig senki se utazzon külföldre, hacsak nem feltétlenül szükséges, mivel a legtöbb ország még mindig kockázatos járványügyi szempontból.

“Kemény két hét áll előttünk, de ha most elejét vesszük a vírus további terjedésének, a karácsonyi ünnepek is szebbek lesznek”

– mondta. Keddi sajtóhírek szerint az országban valamelyest lelassult a járvány terjedése. A múlt hét végi statisztikák azt mutatják, hogy az új fertőzöttek száma öt százalékkal csökkent a megelőző hét adataihoz képest. A járványhoz köthető halálesetek száma viszont nő, az elmúlt hét napban harminckét százalékkal emelkedett az elhunytak száma.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

lezárás | hollandia | koronavírus | karantén | járvány

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram