Close
Ha már otthonról kell dolgozni, miért ne Barbadosról tennénk meg?

Ha már otthonról kell dolgozni, miért ne Barbadosról tennénk meg?

A karibi szigetvilág egyik gyöngyszemének vezetése hasonlóan gondolkodik, úgyhogy olyan ajánlattal állt elő, amit a koronavírus-járvány miatt hazaküldött munkavállalóknak minimum érdemes fontolóra venniük.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy egyik napról a másikra egy trópusi szigetre költöztesse át a konyhája sarkában kialakított munkaállomást – aki viszont igen, azt eléggé irigylésre méltó körülmények várják a karibi országban, amely július 12-én megnyitotta határait a külföldiek előtt.

A mesebeli szigeten jelenleg nincs koronavírus-fertőzött, és az esetszámuk is rendkívül alacsony volt az elmúlt hónapokban.

Mia Mottley miniszterelnök bejelentése értelmében a kormány javaslatára egy évre engedélyeznék a külföldiek letelepedését a szigeten, és lehetőséget biztosítanának számukra a home office-ra, tehát vízum nélkül élhetnek és dolgozhatnak náluk (természetesen annál a cégnél, melynél eddig alkalmazásban álltak).

A meghívást elfogadók úgy ismerkedhetnének meg az ország kultúrájával és a helyiek életmódjával, ahogyan arra a csupán néhány hétre érkező turistáknak nincs lehetőségük.

A turizmusra – mint szinte mindenhol – Barbadoson is hatalmas csapást mért a világjárvány: a rövidtávú utazás nehezebbé vált, és mivel a sziget GDP-jének negyven százalékát a turizmus adja, valamit ki kellett találni. “Nem kell Európában, az Egyesült Államokban vagy Latin-Amerikában dolgoznod, ha ide is jöhetsz néhány hónapra. Aztán hazamész, és ismét visszajöhetsz” – szól a miniszterelnök külföldieknek címzett üzenete.

Azzal nem árt tisztában lenni, hogy a sziget repülőterére kizárólag negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, minden újonnan érkezőnek megmérik a testhőmérsékletét, a reptéren pedig kötelező a maszk viselése.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Sky News, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom