Close
Ha már otthonról kell dolgozni, miért ne Barbadosról tennénk meg?

Ha már otthonról kell dolgozni, miért ne Barbadosról tennénk meg?

A karibi szigetvilág egyik gyöngyszemének vezetése hasonlóan gondolkodik, úgyhogy olyan ajánlattal állt elő, amit a koronavírus-járvány miatt hazaküldött munkavállalóknak minimum érdemes fontolóra venniük.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy egyik napról a másikra egy trópusi szigetre költöztesse át a konyhája sarkában kialakított munkaállomást – aki viszont igen, azt eléggé irigylésre méltó körülmények várják a karibi országban, amely július 12-én megnyitotta határait a külföldiek előtt.

A mesebeli szigeten jelenleg nincs koronavírus-fertőzött, és az esetszámuk is rendkívül alacsony volt az elmúlt hónapokban.

Mia Mottley miniszterelnök bejelentése értelmében a kormány javaslatára egy évre engedélyeznék a külföldiek letelepedését a szigeten, és lehetőséget biztosítanának számukra a home office-ra, tehát vízum nélkül élhetnek és dolgozhatnak náluk (természetesen annál a cégnél, melynél eddig alkalmazásban álltak).

A meghívást elfogadók úgy ismerkedhetnének meg az ország kultúrájával és a helyiek életmódjával, ahogyan arra a csupán néhány hétre érkező turistáknak nincs lehetőségük.

A turizmusra – mint szinte mindenhol – Barbadoson is hatalmas csapást mért a világjárvány: a rövidtávú utazás nehezebbé vált, és mivel a sziget GDP-jének negyven százalékát a turizmus adja, valamit ki kellett találni. “Nem kell Európában, az Egyesült Államokban vagy Latin-Amerikában dolgoznod, ha ide is jöhetsz néhány hónapra. Aztán hazamész, és ismét visszajöhetsz” – szól a miniszterelnök külföldieknek címzett üzenete.

Azzal nem árt tisztában lenni, hogy a sziget repülőterére kizárólag negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, minden újonnan érkezőnek megmérik a testhőmérsékletét, a reptéren pedig kötelező a maszk viselése.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Sky News, fotók: Pixabay)

otthoni munka | meghívás | utazás | home office | ajánlat

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram