Close
Mutatunk tizenkét helyet a nagyvilágból, ahol már nagyon várják a turistákat

Mutatunk tizenkét helyet a nagyvilágból, ahol már nagyon várják a turistákat

A járvány elvonulása és a különböző országok enyhítéssel kapcsolatos hírei többek között azt jelentik, hogy lassacskán visszakapjuk a Covid–19 felbukkanása előtti életünket – még ha nem is teljesen ugyanabban a formában. Néhány országban arra kérik az embereket, kizárólag akkor utazzanak, ha feltétlenül muszáj, míg mások a határok megnyitásával jelzik: örömmel látnak mindenkit. Összegyűjtöttünk tucatnyi turistamágnes helyet Mexikótól Izlandig, melyek júniusban már készen állnak a fogadásra. 

Portugália

Kicsit lazábban álltak a lezárásokhoz a portugálok: március közepe tájékán már engedélyezték bizonyos boltok és éttermek megnyitását, ezért talán nem annyira meglepő, hogy az első európai országok egyikeként ismét várják a turistákat.

Igaz, június 15-ig kizárólag EU-s államokból érkező repülőgépeket fogadnak, a repülőtéren pedig egészségügyi ellenőrzéseket hajtanak végre.

Florida Keys

Március 22-én állt meg az élet a Miamitól délnyugatra elterülő szigeteken, júniustól viszont újraindul.

Első körben a békeidőben megszokotthoz képest feleakkora foglaltsággal és természetesen szigorú egészségügyi előírásokkal. A hónap végén újraértékelik a helyzetet.

Mexikó

Cancun, Tulum és Riviera Maya, vagyis az ország kedvelt turistaszpotjai június 8–10. környékén nyitnak, néhányan ingyenes szálláslehetőségekkel csalogatnak.

A szintén népszerű Los Cabos a fokozatosság mentén haladva többlépcsős nyitásban gondolkodik, első körben korlátozott utazási lehetőségekkel, szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokkal, a következő hónaptól a repülőtér nemzetközi termináljának megnyitásával.

Ciprus

A szigeten június 9. a bűvös dátum, de beutazókat csak azokból az országokból fogadnak, melyeket biztonságosnak minősítettek.

Ez alatt az alacsony fertőzöttségi számot kell érteni.

Jelen állás szerint tizenkilenc ország van ezen a listán, köztük Németország, Ausztria, Görögország, Finnország, Dánia vagy Norvégia. Ciprus egyébként átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését.

Izland

Június 15-től nyitnak a kapuk a tűz és a jég szigetén – az országba érkezőket tesztelik a repülőtéren.

A pozitív tesztet produkálókra kéthetes karantén vár.

Görögország

A korai lezárásoknak köszönhetően nem szabadult el a vírus a déli országban. A szállodákban június első napja óta lehet szobákat foglalni, a turistákat a hónap közepétől várják.

A repülőtereken, a hotelekben és az éttermekben megmérik a testhőmérsékletet.

Olaszország

A külső határok megnyitásával teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás, valamint eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból és Nagy-Britanniából érkezők esetében.

Több olasz tartományban mobiltelefonos alkalmazást vezettek be a turisták kontaktkövetésére, ezekhez önkéntes, de ajánlott a csatlakozás. Máshol eltérő módszerekkel regisztrálják a más régióból vagy országból érkezőket. Vírustesztet sehol sem kérnek.

Amerikai Virgin-szigetek

Az USA külbirtokához tartozó karib-tengeri szigetcsoporton alig néhány tucat esetet regisztráltak.

Ezért nem volt különösebb akadálya annak, hogy június 1-től visszatérjen az élet a nagyjából megszokotthoz.

Saint Lucia

A Kis-Antillák Szél felőli-szigetcsoportjának ívében, Barbadostól északnyugatra, Martinique-tól délre fekvő szigetállam június 4-től fogadja a külföldről érkezőket.

A látogatóknak negatív Covid–19-tesztet kell bemutatniuk a belépéskor és a reptéren, a szállodákban, valamint az éttermekben is megmérik a testhőmérsékletüket. Ezeken a helyeken maszkviselés és a távolság betartása kötelező.

Antigua és Barbuda

A parányi közép-amerikai szigetországba június 4-től napi egy járat közlekedik Miamiból.

Szintén negatív Covid–19-teszt bemutatása a belépés kulcsa.

Spanyolország

Egyelőre óvatosan állnak a nyitáshoz a spanyolok: a tervek szerint csak június végétől engednék be az országba a külföldről érkezőket. Első körben biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei fogadhassanak turistákat.

Az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Várhatóan néhány hét múlva teljesen feloldják a korlátozásokat.

Aruba

A Karib-tengeren található szigeten várhatóan június 15. és július 1. között lesz vége a korlátozásoknak, szükség esetén fontolóra veszik a további óvintézkedések bevezetését.

Az érvényben lévő szabályzat szerint viszont este kilenckor valamennyi, nem létfontosságú helyet – üzlet, étterem, kávézó, bár stb. – takarítás miatt bezárnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Unsplash)

tippek | korlátozások | utazás | repülés | enyhítések

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram