Close
Mutatunk tizenkét helyet a nagyvilágból, ahol már nagyon várják a turistákat

Mutatunk tizenkét helyet a nagyvilágból, ahol már nagyon várják a turistákat

A járvány elvonulása és a különböző országok enyhítéssel kapcsolatos hírei többek között azt jelentik, hogy lassacskán visszakapjuk a Covid–19 felbukkanása előtti életünket – még ha nem is teljesen ugyanabban a formában. Néhány országban arra kérik az embereket, kizárólag akkor utazzanak, ha feltétlenül muszáj, míg mások a határok megnyitásával jelzik: örömmel látnak mindenkit. Összegyűjtöttünk tucatnyi turistamágnes helyet Mexikótól Izlandig, melyek júniusban már készen állnak a fogadásra. 

Portugália

Kicsit lazábban álltak a lezárásokhoz a portugálok: március közepe tájékán már engedélyezték bizonyos boltok és éttermek megnyitását, ezért talán nem annyira meglepő, hogy az első európai országok egyikeként ismét várják a turistákat.

Igaz, június 15-ig kizárólag EU-s államokból érkező repülőgépeket fogadnak, a repülőtéren pedig egészségügyi ellenőrzéseket hajtanak végre.

Florida Keys

Március 22-én állt meg az élet a Miamitól délnyugatra elterülő szigeteken, júniustól viszont újraindul.

Első körben a békeidőben megszokotthoz képest feleakkora foglaltsággal és természetesen szigorú egészségügyi előírásokkal. A hónap végén újraértékelik a helyzetet.

Mexikó

Cancun, Tulum és Riviera Maya, vagyis az ország kedvelt turistaszpotjai június 8–10. környékén nyitnak, néhányan ingyenes szálláslehetőségekkel csalogatnak.

A szintén népszerű Los Cabos a fokozatosság mentén haladva többlépcsős nyitásban gondolkodik, első körben korlátozott utazási lehetőségekkel, szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokkal, a következő hónaptól a repülőtér nemzetközi termináljának megnyitásával.

Ciprus

A szigeten június 9. a bűvös dátum, de beutazókat csak azokból az országokból fogadnak, melyeket biztonságosnak minősítettek.

Ez alatt az alacsony fertőzöttségi számot kell érteni.

Jelen állás szerint tizenkilenc ország van ezen a listán, köztük Németország, Ausztria, Görögország, Finnország, Dánia vagy Norvégia. Ciprus egyébként átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését.

Izland

Június 15-től nyitnak a kapuk a tűz és a jég szigetén – az országba érkezőket tesztelik a repülőtéren.

A pozitív tesztet produkálókra kéthetes karantén vár.

Görögország

A korai lezárásoknak köszönhetően nem szabadult el a vírus a déli országban. A szállodákban június első napja óta lehet szobákat foglalni, a turistákat a hónap közepétől várják.

A repülőtereken, a hotelekben és az éttermekben megmérik a testhőmérsékletet.

Olaszország

A külső határok megnyitásával teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás, valamint eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból és Nagy-Britanniából érkezők esetében.

Több olasz tartományban mobiltelefonos alkalmazást vezettek be a turisták kontaktkövetésére, ezekhez önkéntes, de ajánlott a csatlakozás. Máshol eltérő módszerekkel regisztrálják a más régióból vagy országból érkezőket. Vírustesztet sehol sem kérnek.

Amerikai Virgin-szigetek

Az USA külbirtokához tartozó karib-tengeri szigetcsoporton alig néhány tucat esetet regisztráltak.

Ezért nem volt különösebb akadálya annak, hogy június 1-től visszatérjen az élet a nagyjából megszokotthoz.

Saint Lucia

A Kis-Antillák Szél felőli-szigetcsoportjának ívében, Barbadostól északnyugatra, Martinique-tól délre fekvő szigetállam június 4-től fogadja a külföldről érkezőket.

A látogatóknak negatív Covid–19-tesztet kell bemutatniuk a belépéskor és a reptéren, a szállodákban, valamint az éttermekben is megmérik a testhőmérsékletüket. Ezeken a helyeken maszkviselés és a távolság betartása kötelező.

Antigua és Barbuda

A parányi közép-amerikai szigetországba június 4-től napi egy járat közlekedik Miamiból.

Szintén negatív Covid–19-teszt bemutatása a belépés kulcsa.

Spanyolország

Egyelőre óvatosan állnak a nyitáshoz a spanyolok: a tervek szerint csak június végétől engednék be az országba a külföldről érkezőket. Első körben biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei fogadhassanak turistákat.

Az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Várhatóan néhány hét múlva teljesen feloldják a korlátozásokat.

Aruba

A Karib-tengeren található szigeten várhatóan június 15. és július 1. között lesz vége a korlátozásoknak, szükség esetén fontolóra veszik a további óvintézkedések bevezetését.

Az érvényben lévő szabályzat szerint viszont este kilenckor valamennyi, nem létfontosságú helyet – üzlet, étterem, kávézó, bár stb. – takarítás miatt bezárnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom