Close
Légiutas-kísérők mondják el, mit érdemes venni a reptéren vagy a gépen – és mit nem

Légiutas-kísérők mondják el, mit érdemes venni a reptéren vagy a gépen – és mit nem

Ritkán keresünk fel vásárlási céllal repülőteret, pedig köztudottan változatos és minőségi árukínálattal találkozhatunk a terminálokon. Akadnak olyan termékek, amelyeket kifejezetten megéri reptéren vagy éppen a repülőgépen beszerezni, bőven vannak viszont kerülendő áruk is. Az Insider légikísérők tanácsait összegyűjtő cikkét alapul véve megmutatjuk, mire ajánlatos odafigyelni. 

Nasit nyugodtan

Az egyik belföldi amerikai társaságnál dolgozó Lorrie Metrejean osztja azt a véleményt, mely szerint a repülőterek éttermei meglehetősen túlárazottak, viszont úgy véli, ha nassolnivalóról van szó, nem lőhetünk mellé. Bizonyos snackeket kifejezetten kedvező áron lehet megvásárolni, ár-érték arányt tekintve tehát jól járhatunk.

Kozmetikai mennyország

Akiket érdekelnek a szépségápolási cikkek, bizonyára alig várják, hogy a várakozási időt a duty free üzletekben tölthessék el.

A reptéri kozmetikumok választéka kiemelkedőnek mondható, számos olyan terméket lehet ott beszerezni, melyek egy átlag üzletben nem biztos, hogy kaphatóak.

Egy másik légiutas-kísérő, Lorelei McAree hozzáteszi, hogy kiváló opció egy duty free shop arra az esetre, ha valami újat próbálnánk ki. Szerinte figyelemre méltó a bőrápolási termékek felhozatala, arról nem beszélve, hogy egy-egy országban különféle specifikus készítmények is megcsíphetőek.

Megéri techcuccot venni

McAree nem mondott újat azzal, hogy ha valamilyen elektronikai eszközt vásárolunk a repülőtéren, akkor az rosszabbul esik a bankkártyánknak, mintha egy belvárosi üzletben tennénk meg. Ugyanakkor kisebb készüléket (például fülest) nyugodtan vehetünk a fedélzeten, a légitársaságok kedvezőbb árakat kínálnak a repterekhez képest.

Inkább alkoholmentesen

Az alkoholos italokat nem feltétlenül ajánlja a repülőtéren beszerezni, mert drágábbak, és dehidratálják az utast.

Utóbbihoz azért hozzátennénk, hogy nem kötelező az utazás alatt magunkba dönteni a reptéren vett üveg bourbont.

Engedjük el a szuveníreket

Ismerős a történet: indulás előtt még gyorsan bedobunk néhány apróságot a kosárba, mert elfelejtettük a kollégáknak és a családnak szánt ajándékokat. Biztosan örülnek majd a tengerpartot megidéző legyezőnek, vagy a város címerével ellátott fakanálnak.

Nem meglepő viszont, hogy ezek a termékek is túlárazottak, másrészt közhelyesek.

Ha mindenképpen szuvenírekben gondolkodunk, és nem utolsó pillanatos kapkodásra vagyunk kárhoztatva, inkább a helyi üzletekben nézelődjünk!

Nyakpárnát otthonról

Lorelei McAree tanácsa alapján próbáljunk meg saját nyakpárnával nekivágni egy hosszabb utazásnak. Ennek egyaránt vannak gazdasági és higiéniai okai is: a repülőtéren szép summát kérnek az ülve alvást valamilyen szinten elviselhetővé tévő puhaságért, illetve ha csak nincsenek védőcsomagolással ellátva, jóval több baktériumot tartalmazhatnak az otthonról magunkkal hozott párnánál.

Viszlát, palackos víz!

Rengeteg repülőtéren adott a lehetőség vízzel teletölteni a saját palackunkat, miután átvágtunk a biztonsági ellenőrzésen – és most nem a mosdóra kell gondolni.

Ez anyagilag sem elhanyagolható tényező, továbbá sokat tehetünk a környezetvédelemért is, ha saját kulacsunkat használjuk a sokadik műanyagpalack helyett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén
Ezekből az országokból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom