Mutatunk tizenkét helyet a nagyvilágból, ahol már nagyon várják a turistákat

A járvány elvonulása és a különböző országok enyhítéssel kapcsolatos hírei többek között azt jelentik, hogy lassacskán visszakapjuk a Covid–19 felbukkanása előtti életünket – még ha nem is teljesen ugyanabban a formában. Néhány országban arra kérik az embereket, kizárólag akkor utazzanak, ha feltétlenül muszáj, míg mások a határok megnyitásával jelzik: örömmel látnak mindenkit. Összegyűjtöttünk tucatnyi turistamágnes helyet Mexikótól Izlandig, melyek júniusban már készen állnak a fogadásra. 

Portugália

Kicsit lazábban álltak a lezárásokhoz a portugálok: március közepe tájékán már engedélyezték bizonyos boltok és éttermek megnyitását, ezért talán nem annyira meglepő, hogy az első európai országok egyikeként ismét várják a turistákat.

Igaz, június 15-ig kizárólag EU-s államokból érkező repülőgépeket fogadnak, a repülőtéren pedig egészségügyi ellenőrzéseket hajtanak végre.

Florida Keys

Március 22-én állt meg az élet a Miamitól délnyugatra elterülő szigeteken, júniustól viszont újraindul.

Első körben a békeidőben megszokotthoz képest feleakkora foglaltsággal és természetesen szigorú egészségügyi előírásokkal. A hónap végén újraértékelik a helyzetet.

Mexikó

Cancun, Tulum és Riviera Maya, vagyis az ország kedvelt turistaszpotjai június 8–10. környékén nyitnak, néhányan ingyenes szálláslehetőségekkel csalogatnak.

A szintén népszerű Los Cabos a fokozatosság mentén haladva többlépcsős nyitásban gondolkodik, első körben korlátozott utazási lehetőségekkel, szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokkal, a következő hónaptól a repülőtér nemzetközi termináljának megnyitásával.

Ciprus

A szigeten június 9. a bűvös dátum, de beutazókat csak azokból az országokból fogadnak, melyeket biztonságosnak minősítettek.

Ez alatt az alacsony fertőzöttségi számot kell érteni.

Jelen állás szerint tizenkilenc ország van ezen a listán, köztük Németország, Ausztria, Görögország, Finnország, Dánia vagy Norvégia. Ciprus egyébként átvállalja a náluk megfertőződött turisták ellátását és kezelését.

Izland

Június 15-től nyitnak a kapuk a tűz és a jég szigetén – az országba érkezőket tesztelik a repülőtéren.

A pozitív tesztet produkálókra kéthetes karantén vár.

Görögország

A korai lezárásoknak köszönhetően nem szabadult el a vírus a déli országban. A szállodákban június első napja óta lehet szobákat foglalni, a turistákat a hónap közepétől várják.

A repülőtereken, a hotelekben és az éttermekben megmérik a testhőmérsékletet.

Olaszország

A külső határok megnyitásával teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás, valamint eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból és Nagy-Britanniából érkezők esetében.

Több olasz tartományban mobiltelefonos alkalmazást vezettek be a turisták kontaktkövetésére, ezekhez önkéntes, de ajánlott a csatlakozás. Máshol eltérő módszerekkel regisztrálják a más régióból vagy országból érkezőket. Vírustesztet sehol sem kérnek.

Amerikai Virgin-szigetek

Az USA külbirtokához tartozó karib-tengeri szigetcsoporton alig néhány tucat esetet regisztráltak.

Ezért nem volt különösebb akadálya annak, hogy június 1-től visszatérjen az élet a nagyjából megszokotthoz.

Saint Lucia

A Kis-Antillák Szél felőli-szigetcsoportjának ívében, Barbadostól északnyugatra, Martinique-tól délre fekvő szigetállam június 4-től fogadja a külföldről érkezőket.

A látogatóknak negatív Covid–19-tesztet kell bemutatniuk a belépéskor és a reptéren, a szállodákban, valamint az éttermekben is megmérik a testhőmérsékletüket. Ezeken a helyeken maszkviselés és a távolság betartása kötelező.

Antigua és Barbuda

A parányi közép-amerikai szigetországba június 4-től napi egy járat közlekedik Miamiból.

Szintén negatív Covid–19-teszt bemutatása a belépés kulcsa.

Spanyolország

Egyelőre óvatosan állnak a nyitáshoz a spanyolok: a tervek szerint csak június végétől engednék be az országba a külföldről érkezőket. Első körben biztonságos turisztikai folyosó megnyitásán dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ország egyes térségei fogadhassanak turistákat.

Az eddigi elképzelések szerint a Kanári- és a Baleár-szigetekre június közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Várhatóan néhány hét múlva teljesen feloldják a korlátozásokat.

Aruba

A Karib-tengeren található szigeten várhatóan június 15. és július 1. között lesz vége a korlátozásoknak, szükség esetén fontolóra veszik a további óvintézkedések bevezetését.

Az érvényben lévő szabályzat szerint viszont este kilenckor valamennyi, nem létfontosságú helyet – üzlet, étterem, kávézó, bár stb. – takarítás miatt bezárnak.

Ez is érdekelhet:

Légiutas-kísérők árulják el, mit ne vegyünk a reptéren vagy a gépen – és mi az, amit érdemes

Akadnak olyan termékek, amelyeket kifejezetten megéri reptéren vagy a repülőgépen beszerezni.

(Forrás: Insider, fotók: Unsplash)

nyaralás | enyhítések | tippek | turisták | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom