Close
Májusra jellemző hőségrekordok dőltek meg, 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet Kínában

Májusra jellemző hőségrekordok dőltek meg, 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet Kínában

Közel hat fokkal dőlt meg a márciusi hőmérsékleti rekord Pekingben, Kína több részén harminc fok fölé emelkedett már most a levegő.

Pekingben közel 28 fokot mutatott pénteken a hőmérő, ez több mint 5 fokkal magasabb a korábbi márciusi rekordnál – adta hírül az Időkép.

A portál szerint jó két hónapot lépett előre a naptárban az időjárás Kínában, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Pénteken ugyanis számos rekord született,

többfelé 30 fok fölé melegedett a levegő, ami inkább májusban jellemző az országban.

Pekingben 27,9 fokot mértek, ez 5,6 fokkal múlja felül a korábbi márciusi rekordot. Pénteken több mint kétszáz állomáson született hőmérsékleti rekord Kínában.

(Forrás: Időkép, fotók: Getty)

globális felmelegedés | kína | hőmérsékleti rekord | klímaváltozás | rekord

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom