Májusra jellemző hőségrekordok dőltek meg, 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet Kínában

Közel hat fokkal dőlt meg a márciusi hőmérsékleti rekord Pekingben, Kína több részén harminc fok fölé emelkedett már most a levegő.

Pekingben közel 28 fokot mutatott pénteken a hőmérő, ez több mint 5 fokkal magasabb a korábbi márciusi rekordnál – adta hírül az Időkép.

A portál szerint jó két hónapot lépett előre a naptárban az időjárás Kínában, legalábbis ami a hőmérsékletet illeti. Pénteken ugyanis számos rekord született,

többfelé 30 fok fölé melegedett a levegő, ami inkább májusban jellemző az országban.

Pekingben 27,9 fokot mértek, ez 5,6 fokkal múlja felül a korábbi márciusi rekordot. Pénteken több mint kétszáz állomáson született hőmérsékleti rekord Kínában.

(Forrás: Időkép, fotók: Getty)

globális felmelegedés | rekord | hőmérséklet | hőmérsékleti rekord | peking

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom