Close
Engedtek a világ legszigorúbb koronavírus-korlátozásaiból, de ez még mindig nem az igazi szabadság

Engedtek a világ legszigorúbb koronavírus-korlátozásaiból, de ez még mindig nem az igazi szabadság

Hongkong megszüntette a legtöbb covidkorlátozást, hogy minél több turistát fogadhasson.

Csaknem háromévnyi bezártság és a világ legszigorúbb belépési követelményei után Hongkong hivatalosan is nyitva áll az utazók előtt. Néhány szabály azonban továbbra is érvényben marad.

Továbbra is PCR-tesztet kell készítenie mindazoknak, akik leszállnak a hongkongi nemzeti repülőtéren, valamint a városban töltött hetvenkettedik óra után és az ötödik napon is tesztelni szükséges.

Azoknak pedig, akik pozitív tesztet produkálnak, karanténba kell vonulniuk.

Vannak azonban engedmények is: megszüntetik a Leave Home Safe nevű alkalmazás használatát, és feloldják a Hongkongba érkezők sárga egészségügyi kódját is, ami korábban megtiltotta számukra azt, hogy negatív koronavírusteszt ellenére is éttermeket és bárokat látogassanak.

A városban így szabadon lehet mozogni az egészségeseknek, igaz, a maszkviselés továbbra is kötelező, és nem engedélyezik a tizenkét fő feletti összejöveteleket sem. Az oltási igazolás bemutatása is szükséges.

Úgy tudni, a január 22-től kezdődő holdújévi ünnepek miatt még nagyobb változások következhetnek. Ez pedig mindenképpen üdvözlendő azok számára, akik vissza akarnak térni a város éjszakai életébe, díjnyertes éttermeibe és bárjaiba.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty Images)

covid-19 | járványügyi intézkedés | koronavírus | járványügyi korlátozás | covid

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram