Close
Hét és fél millió embert tesztelnének le és korlátozások jöhetnek az omikron miatt Hongkongban

Hét és fél millió embert tesztelnének le és korlátozások jöhetnek az omikron miatt Hongkongban

Nemzetközi sajtóértesülések szerint olyan gyors sebességgel terjed az omikron Hongkongban, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre. Kína előveheti a jól bevált járványkezelési stratégiáját, lezárhatják az egész városállamot és egyesével letesztelhetnek mindenkit.

A Bloomberg úgy tudja, a koronavírus elleni vakcinák beadásához használt furgonokat mobil tesztállomásokká alakítják át, hogy várhatóan március elején el is tudják kezdeni a teljes lakosság tesztelését. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez kötelező lesz-e mindenki számára, azonban egyes hírek már arról szólnak, hogy

a tesztet elutasítók brutális bírságra számíthatnak.

Kínában már volt alkalom arra, hogy a zéró tolerancia jegyében maroknyi fertőzött esetén is karantént vezessenek be, így aztán nem lenne meglepő, ha az omikron gyors terjedése miatt ismét szigorú korlátozóintézkedéseket léptetnének életbe.

A hét és fél millió lakosú városállamban az elmúlt hónapokban egyetlen egy beteget sem azonosítottak, csütörtökön azonban már 6116 új fertőzöttet jelentettek, több mint tíz beteg állapota pedig kritikus.

(Forrás: Bloomberg, fotó: Getty Images)

karantén | covid-19 | pandémia | korlátozások | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom