Close
Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Az Audemars Piguet alapítóinak, Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a különleges hongkongi bárt a H Queen’sben.

A 250 négyzetméteres terével a rezidencia betekintést nyújt az egykori óramágnások túláradó életmódjába és stílusvilágába

úgy, hogy közben a kiválasztott ügyfelek saját házukként is használhatják azt.

A bárt úgy tervezték, hogy a vendégek ne csak elképzeljék, hanem szinte megtapasztalják azt, hogy a cég egykori alapítói, Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet miként élnének a 21. században.

Így aztán nem csoda, hogy ez a penthouse a legmodernebb és legimpozánsabb berendezésekkel lett felvértezve, amelyet a vendégek nyugodtan használhatnak üzleti találkozók és különböző összejövetelek helyszínére is.

Az Audemars Piguet céget a két órásmester, Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet alapította 1875-ben, Svájcban.

Az Audemars Piguet azon kevés óramárkák közé tartozik a 21. században is, amely még mindig az alapító családok tulajdonában áll.

Az Audemars Piguet mögött nagyon komoly tapasztalat és hagyomány összpontosul, többek között

a cég nevéhez az első percütős karóra elkészítése 1892-ben.

Az Audemars Piguet órákban roppantul pontos és nagyon megbízható óraszerkezetek dobognak. Külön érdekesség, hogy Louis Audemarstól még a kezdetek kezdetén maga a Patek Philippe is vásárolt óraszerkezeteket, hogy azokat beépíthesse a sajátjaiba.

Szinte minden elemükre jellemző a roppant finomságú megmunkáltság és a legapróbb részletekig kiterjedő odafigyelés,

továbbá ezek az órák szinte vibrálnak: bár presztízsben nem érnek fel a Rolex vagy a Patek Philippe órákhoz, sok modell túlmutat ezeknek a túlságosan visszafogott stílusán.

Michael Schumacher is az óra egyik nagykövete volt

A felsőkategóriás óragyártó évente mintegy negyvenezer órát dob a piacra, és olyan illusztris nagykövetei vannak, mint Lionel Messi, LeBron James vagy Novak Djokovics. Azt viszont mindenképp érdemes megemlíteni, hogy tizenkét évvel ezelőtt, 2010 decemberében Michael Schumacher is az óra nagykövetévé vált, miután otthagyta az Omegát. A következő szezontól fogva így a hétszeres világbajnok csuklóján  is Audemars Piguet órákat láthattunk – így végül is elmondható, hogy az óragyártónak a sportvilág legemblematikusabb, legsikeresebb tagjaival is sikerült leszerződnie.

Ez is érdekelhet:

bár | óra | Audemars Piguet | nagy sztori | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom