Close
Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a hongkongi bárt

Az Audemars Piguet alapítóinak, Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet kultusza lengi körbe ezt a különleges hongkongi bárt a H Queen’sben.

A 250 négyzetméteres terével a rezidencia betekintést nyújt az egykori óramágnások túláradó életmódjába és stílusvilágába

úgy, hogy közben a kiválasztott ügyfelek saját házukként is használhatják azt.

A bárt úgy tervezték, hogy a vendégek ne csak elképzeljék, hanem szinte megtapasztalják azt, hogy a cég egykori alapítói, Jules-Louis Audemars és Edward-Auguste Piguet miként élnének a 21. században.

Így aztán nem csoda, hogy ez a penthouse a legmodernebb és legimpozánsabb berendezésekkel lett felvértezve, amelyet a vendégek nyugodtan használhatnak üzleti találkozók és különböző összejövetelek helyszínére is.

Az Audemars Piguet céget a két órásmester, Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet alapította 1875-ben, Svájcban.

Az Audemars Piguet azon kevés óramárkák közé tartozik a 21. században is, amely még mindig az alapító családok tulajdonában áll.

Az Audemars Piguet mögött nagyon komoly tapasztalat és hagyomány összpontosul, többek között

a cég nevéhez az első percütős karóra elkészítése 1892-ben.

Az Audemars Piguet órákban roppantul pontos és nagyon megbízható óraszerkezetek dobognak. Külön érdekesség, hogy Louis Audemarstól még a kezdetek kezdetén maga a Patek Philippe is vásárolt óraszerkezeteket, hogy azokat beépíthesse a sajátjaiba.

Szinte minden elemükre jellemző a roppant finomságú megmunkáltság és a legapróbb részletekig kiterjedő odafigyelés,

továbbá ezek az órák szinte vibrálnak: bár presztízsben nem érnek fel a Rolex vagy a Patek Philippe órákhoz, sok modell túlmutat ezeknek a túlságosan visszafogott stílusán.

Michael Schumacher is az óra egyik nagykövete volt

A felsőkategóriás óragyártó évente mintegy negyvenezer órát dob a piacra, és olyan illusztris nagykövetei vannak, mint Lionel Messi, LeBron James vagy Novak Djokovics. Azt viszont mindenképp érdemes megemlíteni, hogy tizenkét évvel ezelőtt, 2010 decemberében Michael Schumacher is az óra nagykövetévé vált, miután otthagyta az Omegát. A következő szezontól fogva így a hétszeres világbajnok csuklóján  is Audemars Piguet órákat láthattunk – így végül is elmondható, hogy az óragyártónak a sportvilág legemblematikusabb, legsikeresebb tagjaival is sikerült leszerződnie.

Ez is érdekelhet:

hongkong | óra | bár | Audemars Piguet | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom