Hormonális panaszok esetén segíthet az endokrinológiai magánrendelés

Testünkben folyamatosan rendkívül összetett folyamatok zajlanak, emiatt aztán előfordul, hogy bizonyos tünetek okaira hosszas vizsgálatsorozatok alatt sem derül fény. Ilyenkor érdemes egy endokrinológiai magánrendelés keretein belül alaposan utánanézni, hogy nem hormonális rendellenesség áll-e a háttérben.

Amennyiben a kórelőzményben fellelhető ilyen diagnózis, vagy erre utaló jel, akkor persze sokkal könnyebb a dolgunk, ám sok esetben csak a megmagyarázhatatlannak tűnő panaszok engedik sejtetni, hogy ilyen irányban keresendő a megoldás. Az intő jelek ezerfélék lehetnek, ezért a kezdeti tanácstalanság miatt legtöbbször hosszú út vezet a felismerésig.

Mindenképpen fogjunk gyanút, ha rendszeresen álmatlanságban szenvedünk, vagy épp ellenkezőleg és az indokoltnál jóval hosszabb ideig tartó alvás ellenére is állandóan levertnek és fáradtnak érezzük magunkat. Hormonális zavart jelezhet az erős hajhullás, a hirtelen hízás és fogyás, a hangulatingadozások, de az emésztési zavarok és fiatalabbaknál a növekedési problémák is.

Amennyiben a különféle szokásos vizsgálatok nem mutatnak ki megfelelő magyarázattal szolgáló egészségügyi okot, akkor következő lépésként mindenképpen érdemes egy endokrinológiai magánrendelés segítségét igénybe venni. Itt első körben egy nagyon alapos állapotfelmérés történik, aminek kardinális részét képezi a páciens részletes kikérdezése. Ezt követi egy mindenre kiterjedő labor, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a különböző hormontermelő mirigyek működésének ellenőrzésére.

Szükség esetén ezt egészítik ki célzott ultrahangos vizsgálattal, illetve amennyiben a specialista úgy ítéli meg, akkor további szakorvosokkal történő konzultációkkal. A pontos diagnózis felállítását követi a személyre szabott terápiás terv összeállítása, ami a legtöbbször egyedileg meghatározott diétát és gyógyszereket foglal magában. Különlegesen esetekben szükség lehet műtéti beavatkozásra is, sőt, egy ideje már izotópkezelésre is van lehetőség, ezek kombinációjával pedig hosszú távon is remek eredmények érhetők el.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom