Close
Év végéig 300-1000 termék árát állítják vissza a tavaly december 31-ei szintre a válság enyhítése miatt Horvátországban

Év végéig 300-1000 termék árát állítják vissza a tavaly december 31-ei szintre a válság enyhítése miatt Horvátországban

Horvátországban már most életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása, de év végéig még sokkal többet terveznek.

A horvát kormány legújabb intézkedéscsomagja nyomán, amelyet a megélhetési költségek emelkedése okozta válság enyhítésére dolgozott ki, éjféltől életbe lépett egyes alapvető élelmiszerek árának korlátozása – közölte az Index.hr horvát internetes hírportál hétfőn. Az érintett termékek külön címkével lesznek ellátva, így könnyen felismerhetők lesznek.

Az ársapka jelenleg harminc árucikket érint, többségében élelmiszereket.

A napraforgóolaj, a tej, a liszt, a cukor, az egész csirke és a darált sertéshús esetében az előző, még márciusban elfogadott árkorlátozások maradnak érvényben. Az új termékek között olcsóbb lesz a tejcsokoládé, a joghurt, a gouda sajt, a rizs, a spagetti tészta, a tojás, valamint egyes hústermékek, továbbá a burgonya, a sárgarépa és a bab. De korlátozták a WC papír, a tusfürdő, a fogkrém, a pelenka és az intimbetét árát is. A teljes kosár értéke most 24 euróval lesz olcsóbb.

A zágrábi kormány a múlt héten tárgyalásokat folytatott a legnagyobb horvát kereskedelmi láncok képviselővel is,

amelyek közül egyesek ígéretet tettek arra, hogy az év végéig további 300 és 1000 közötti termék árát állítják vissza a tavaly december 31-ei szintre.

(Fotó: Unsplash)

ársapka | válság | infláció | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram