Close
A szomszédban meghosszabbították a korlátozásokat, ami jelentősen érinti a vendéglátóhelyeket is

A szomszédban meghosszabbították a korlátozásokat, ami jelentősen érinti a vendéglátóhelyeket is

Horvátország szombattól május 15-ig kitolta az egész országra vonatkozóan a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéseket, amelyek főleg az összejövetelek létszámkorlátozásában és az üzletek nyitvatartási rendjének szabályozásában merülnek ki – közölte a helyi sajtó.

A nyilvános összejöveteleken való részvétel felső határa továbbra is huszonöt fő maradt, temetéseken legfeljebb huszonöten, más magánjellegű rendezvényeken pedig legfeljebb tízen vehetnek részt.

A sporteseményeket továbbra is nézők nélkül lehet csak megrendezni. Este tíz órától reggel hat óráig tilos szeszesitalt árulni.

Az éjszakai szórakozóhelyek továbbra sem nyithatnak ki, a legtöbb üzletnek, valamint a kávézóknak és éttermeknek 22 órakor be kell zárniuk. A vendéglátóhelyek belső helyiségeiben nem szabad ételt és italt felszolgálni.

Az országban a szigorítások megyénként is változnak, így azokban a régiókban, ahol rosszabb a járványhelyzet, a felsoroltaknál szigorúbb korlátozások vannak érvényben.

Itthon pedig szolgáltatások széles köre nyílik meg a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Összegyűjtöttük a részleteket.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

járványhelyzet | hosszabbítás | Horvátország | étterem | tilos

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram