Így fog kinézni Budapest új négycsillagos szállodája

A Hungaria Hotel a Thököly úti kereszteződésben álló bíróság közelében épülhet meg, már a módosított tervek is megkapták az engedélyt számolt be az Építészfórum.

A S.A.M.O. építésziroda tervei alapján, a Premiot befektetési csoporthoz tartozó Europa Investment Property beruházásában épülhet meg a

Hungária körút 113-115.

alatti háromezer négyzetméteres telken egy négycsillagos szállodakomplexum.

A több mint huszonnégyezer négyzetméter alapterületű szálloda

öt földalatti és hat felszín feletti szinten terül majd el.

Úgy tudni, háromszázhárom szoba mellett VIP lakosztályok is lesznek benne, valamint kialakítanak két kongresszusi termet és egyéb kereskedelmi tereket is.

A cégcsoport 2020 júliusában kapott építési engedélyt a beruházásra,

2022 januárjában módosított terveket nyújtottak be,

amelyek áprilisban ugyancsak engedélyt kaptak az ÉTDR-be feltöltött adatok szerint. Bár a befektető honlapján még a korábbi tervekből látható egy válogatás, a S.A.M.O. építésziroda oldalán már a frissebbek szerepelnek referenciaként.

A beruházás teljes költségvetése mintegy negyvenmillió euró (mai árfolyamon körülbelül tizenhatmilliárd forint), melynek egy részélt kötvénykibocsátással kívánják előteremteni. A portfolio.hu szerint ezek persze a régebbi hírek mivel a projektben azóta sem történt nagyobb előrelépés, az alapanyagárak pedig azóta csak sokszorosukra nőttek, így a beruházás is minden bizonnyal jelentősen megdrágult.

(Fotók: S.A.M.O építésziroda)

beruházás | Hotel Hungaria | budapest | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom