Close
Így fog kinézni Budapest új négycsillagos szállodája

Így fog kinézni Budapest új négycsillagos szállodája

A Hungaria Hotel a Thököly úti kereszteződésben álló bíróság közelében épülhet meg, már a módosított tervek is megkapták az engedélyt számolt be az Építészfórum.

A S.A.M.O. építésziroda tervei alapján, a Premiot befektetési csoporthoz tartozó Europa Investment Property beruházásában épülhet meg a

Hungária körút 113-115.

alatti háromezer négyzetméteres telken egy négycsillagos szállodakomplexum.

A több mint huszonnégyezer négyzetméter alapterületű szálloda

öt földalatti és hat felszín feletti szinten terül majd el.

Úgy tudni, háromszázhárom szoba mellett VIP lakosztályok is lesznek benne, valamint kialakítanak két kongresszusi termet és egyéb kereskedelmi tereket is.


A cégcsoport 2020 júliusában kapott építési engedélyt a beruházásra,

2022 januárjában módosított terveket nyújtottak be,

amelyek áprilisban ugyancsak engedélyt kaptak az ÉTDR-be feltöltött adatok szerint. Bár a befektető honlapján még a korábbi tervekből látható egy válogatás, a S.A.M.O. építésziroda oldalán már a frissebbek szerepelnek referenciaként.

A beruházás teljes költségvetése mintegy negyvenmillió euró (mai árfolyamon körülbelül tizenhatmilliárd forint), melynek egy részélt kötvénykibocsátással kívánják előteremteni. A portfolio.hu szerint ezek persze a régebbi hírek mivel a projektben azóta sem történt nagyobb előrelépés, az alapanyagárak pedig azóta csak sokszorosukra nőttek, így a beruházás is minden bizonnyal jelentősen megdrágult.

(Fotók: S.A.M.O építésziroda)

szálloda | Hotel Hungaria | beruházás | budapest

FOLYTASD EZZEL

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Faházkánaán Kapolcson - A Treehouses és a Hello Wood bevette a Balaton-felvidéket

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom