Ezeken az úti célokon olcsóbb hotelt foglalni, mint Airbnb-t

A Which? több ezer szállodai szoba költségét hasonlította össze háromszázezer, a népszerű szállásfoglaló oldalakon található egyágyas hirdetéssel tizenhárom brit és harminchét egyéb úti célon. Az eredmények némiképp meglepőek.

A rövid távú bérletek arról híresültek el, hogy olcsóbbak, mint a hotelek, mivel a vendégeknek nem kell fizetniük a helyszíni személyzetért. A Which? szerint azonban a járvány alatt annyira megnőtt ezek népszerűsége, hogy az árak is jócskán megemelkedtek.

Mint megállapították, egy egyéjszakás szállodai tartózkodás átlagosan 101 fontba (44 910 forintba) kerül, míg az Airbnb-n vagy a Vrbón foglalt szállás 120 fontba (53 360 forintba). De egyes úti célokon a turisták még ennél is nagyobb összegeket takaríthatnak meg, ha a szállodát választják.

Szantorinin például az Airbnb és a Vrbo ajánlatai átlagosan 203 fontba (90 260 forintba) kerülnek, vagyis 71 százalékkal drágábbak, mint a 119 fontos (52 910 forintos) szállodák. De Amszterdamban is jobban járhatunk a hotellel, ott az átlagosan 183 fontba (81 370 forintba) kerülő bérlemények 58 százalékkal drágábbak, mint a szállodák, ahol átlagosan 116 fontot (51 580 forintot) kérnek.

A hotelek több ázsiai célponton is olcsóbbak, Hongkongban például az árkülönbség 85 százalék, és hasonló eredmények születtek Szingapúrban valamint Dubajban is.

Több brit turisztikai hotspoton szintén a hotelek győztek, míg például a suffolki Southwold tengerparti városában a szállodák átlagosan 155 fontot (68 920 forintot) kérnek, a lakások 223 fontért (99 155 forintért) mennek. Olcsóbbnak bizonyultak a szállodák a négy brit fővárosban is.

Mindebből az a tanulság, hogy az utazástervezéskor érdemes összehasonlítani a különböző platformok árait, nem automatikusan a bérletek után nyúlni. Ugyanakkor, ha nagyobb csoportban utazunk, több szobára és térre van szükségünk, a bérlemények valószínűleg még mindig jobban megérik.

Ez a két kérdés segít eldönteni, hogy a hotellel vagy az Airbnb-vel jársz jobban, itt pedig azt tudhatod meg, mikor lehet olcsóbb a vonat, és mikor a repülő.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

összehasonlítás | airbnb | szállás | hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom