A hotellel vagy az Airbnb-vel jársz jobban? Két kérdés, ami segíthet dönteni

Nem könnyű összehasonlítani az Airbnb-ket a hotelekkel, mert mindkét szállástípusnál széles kínálattal és árpalettával találkozhatunk. Az amerikai NerdWallet személyes pénzügyi tanácsadó cég azonban megpróbálta.

A cég júniusi elemzése ezer amerikai Airbnb 2022-es és ’23-as árait vette alapul, számításaik pedig hasznos szempontokkal szolgálhatnak a választáshoz.

Mennyi időre mész?

Az Airbnb-k rövid távon ritkán olcsóbbak mint a hotelek, spórolni igazán a hosszabb távú, azaz minimum egyhetes tartózkodásokon lehet.

Míg egy átlagos bérlet egy éjszakára 314 euró (mintegy 127 ezer forint), ha hét éjszakára foglalunk, akkor 213 (nagyjából 86 ezer forint).

A vendéglátóknak egyszerűbb, ha minél ritkábban kell elvégezniük a vendégcserékkel járó feladatokat, az adminisztrációt illetve a takarítást, és nekünk sem mindegy, hogyan oszlanak el ezek a díjak a tartózkodásunk idejére. Az átlagos takarítási díj például 75 euró, ami körülbelül harmincezer forintnak felel meg, és ezt akkor is ki kell fizetnünk, ha egy napra megyünk, és akkor is, ha hétre.

Hányan utaztok?

Az egyedül utazóknak és a pároknak szintén nem túl jutányos az Airbnb-kínálat az elemzés szerint, amelyben a kétszemélyes bérlemények és az ugyanabban a városban található hotelszobák egy főre jutó költségeit, valamint a hatszemélyes bérletek és három kétszemélyes hotelszoba árát hasonlították össze.

Egy átlagos Airbnb hat főre szobánként hatvan euróra (24 ezer forintra) jött ki, ami 33 százalékkal olcsóbb, mint a hotelszoba.

De ha csak egy hotelszobára van szükségünk, amit átlagosan 89 euróért foglalhatunk (36 ezer forintért), az 29 százalékkal olcsóbb, mint egy kétszemélyes Airbnb, ami átlagosan 125 euróba (ötvenezer forintba) kerül.

Persze, más költségeket is számításba kell venni, amikor az ember szállást keres, például az elhelyezkedést. Emellett az Airbnb-k előnye lehet, ha például lehet mosni illetve van konyha, míg a hotelek esetében kedvezményre váltható pontokat lehet gyűjteni, lehet kérni reggelit, választhatunk olyan szállodát, ahol uszoda is van és egyéb programokon is részt lehet venni.

A szállásválasztásnál a kilátás is szempont lehet, és némi segítséget jelenthet a világ legszebb panorámájával rendelkező hoteleinek toplistája, amelyen egyébként egy magyar szálloda is szerepel.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

szálloda | egyesült államok | összehasonlítás | árak | hotelszoba

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom