Close
Az égbe szöknek az Airbnb-árak

Az égbe szöknek az Airbnb-árak

Az Airbnb közzétette az idei első negyedévre vonatkozó adatait, melyekből úgy tűnik, igencsak megtáltosodott az utazási kedv.

Ebben az évben már százmillió foglalás érkezett a platformra, ami rekordot jelent, és azt mutatja, hogy már semmi nem állhat a nyaralások útjába. Az újjáéledő kereslet azonban a bérleti díjakat is új magasságokba emelte.

A platform másfél milliárd dolláros bevételt ért el, ami hetven százalékos növekedést jelent az előző évhez, és nyolcvan százalékost 2019 azonos negyedévéhez képest, mely az utolsó negyedév volt, mielőtt beütött a járvány.

A bevétel növekedése nemcsak a több foglalásnak, hanem az átlagos napi díjak folyamatos emelkedésének is köszönhető.

Az első negyedévben ez az ár 168 dollár (mintegy hatvanezer forint) volt, ami harminchét százalékos növekedést jelent 2019 ugyanezen negyedévéhez képest, és öt százalékost 2021-éhez képest.

Mindezt jelentős részben alakították így az észak-amerikai foglalások, ahol a városi lakásoknál általában drágábban kiadható vidéki házak futottak fel.

Brian Chesky vezérigazgató januárban még azon a véleményen volt, hogy 2022 legnagyobb utazási trendje az lesz, hogy városok ezreit özönlik el a turisták, és hetekig, hónapokig, vagy akár egy egész szezonon át ottmaradnak. Ez a jóslat sem teljesen alaptalan, mert a huszonnyolc vagy annál több napos tartózkodások adják a leggyorsabban növekvő kategóriát 2019-hez képest, az összes foglalás közel fele pedig legalább hét éjszakára szól.

A vezérigazgató ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a platform minden árkategóriában kínál ajánlatokat, a társaság pedig megpendítette, hogy jövő szerdán nagy bejelentést tesz, mely a platformot érintő változtatásról fog szólni.

Hamarosan megváltozik egyébként egy két éve érvényes szabályozás is, miközben az Airbnb továbbra is több módon szeretne segíteni az Ukrajnából menekülőknek, és különleges egyszeri ajánlatokkal is megajándékozza az utazókat.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

árak | foglalás | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram