Close
Ez a budapesti hotel a világ egyik legjobbja az utazók szerint, ha alvásról van szó

Ez a budapesti hotel a világ egyik legjobbja az utazók szerint, ha alvásról van szó

Megszületett a Tripadvisor éves Travelers’ Choice hoteleket rangsoroló listája, és ezen belül egy új kategória is helyet kapott.

A rangsorhoz több mint 1,5 millió szálloda értékeléseit vették alapul, amelyek 2022. január 1. és december 31. között születtek. A számos kategória között idén bevezették a Legjobb szállodák alváshoz elnevezésűt, amelyben azokat a hoteleket találjuk, ahol az utazók kiválónak értékelték az alvás körülményeit.

A lista szerint azoknak, akik úgy szeretnének aludni, mint a bunda, elsősorban az írországi Dromoland Castle Hotelbe érdemes szobát foglalniuk, ahol a félreeső helyszín, a nyugodt légkör, és az utazók szerint az ősi, királyi hangulat is a pihenést segíti. A 16. századi épület ráadásul valódi esztétikai élményt is nyújt impozáns homlokzatával és kifinomult belső tereivel. Az élményt wellness és a négyszázötven hektáros birtokon tett óriási séta egészítheti ki, délutánonként pedig a tűz mellett lehet teázni a fotelek kényelmében.

Az ezüstérmet a kanadai Victoriában található Abigail’s Hotel nyerte el, míg a harmadik hely a kaliforniai Santa Barbarában található Harbor House Inné lett.

A Várnegyedben található Budapesti Baltazár Boutique Hotel a tizedik helyre került, és csupa kiváló értékeléssel büszkélkedhet.

A leírás szerint az intelligens luxus dizájn boutique hotel tizenegy egyedileg kialakított, laza, mégis fényűző szobával és lakosztállyal rendelkezik, emellett nagy hangsúlyt kap a gasztronómia is: grilléttermet, borbárt és borboltot is találunk ott.

Így alakult a tízes lista:

1. Dromoland Castle Hotel – Newmarket-on-Fergus, Írország
2. Abigail’s Hotel – Victoria, Kanada
3. Harbor House Inn – Santa Barbara, Kalifornia, USA
4. Hotel de Biencourt – Azay-le-Rideau, Franciaország
5. Boutique Hotel Diana – Madonna Di Campiglio, Olaszország
6. Tierra Patagonia Hotel & Spa – Torres del Paine Nemzeti Park, Chile
7. Guana-sziget – Guana-sziget, Brit Virgin-szigetek
8. Kapama Buffalo Camp – Kapama magán vadrezervátum, Dél-Afrika
9. Graduate Tucson – Tucson, Arizona, USA
10. Baltazár Budapest – Boutique Hotel – Budapest, Magyarország

Így néznek ki belülről a világ legkisebb hotelszobái, a világ legjobb borhoteleiben pedig a szállás mellé a legjobb italok járnak.

(Forrás: Thrillist, képek: Baltazar Budapest/Facebook, Dromoland Castle/Facebook)

szálloda | hotel | budapest | alvás | tripadvisor

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram