Egy volt szállodai dolgozó elárulta, miért bosszantja őket, ha nem kérjük a szoba takarítását

Egyes dolgozók pedig azt javasolják a vendégeknek, hogy tudassák a recepción, pontosan mikor takaríthatják ki a szobájukat.

Sokan hagyják el úgy a hotelszobájukat, hogy nem győződnek meg arról, hogy a személyzet be tud-e menni, hogy elvégezze a feladatait.

Ezzel pedig komoly bosszúságot okozhatnak a takarítóknak.

Maria Mata korábban San Francisco egyik hotelében dolgozott takarítóként. Azóta soha sem teszi ki a "ne zavarjanak" táblát a szobája ajtajára, amikor vendégként megszáll valahol.

"Lehet, hogy a vendégek azt gondolják, ha nem kell kitakarítanunk a szobát, akkor az nekünk könnyebbséget jelent, ám ha egy szobában két-három napig nem takarítanak, akkor az már szinte biztos, hogy nagyon koszos" – fogalmaz Maria.

A szállodai dolgozóknak ugyanis egy nap alatt több tucat szobát kell rendbe tenniük, így egy rendkívül piszkos szoba késleltetheti a munkájukat. Maria hozzátette: "Rohannom kell, hogy kitakarítsak, de így könnyen megsérülhetek. Egyszerűbb ha minden nap takarítom és felfrissítem a szobát".

Bár nem minden hotel esetében van érvényben az alábbi policy, de Maria szerint, ha sok vendég nem kéri a takarítói szolgáltatást, akkor a takarító veszít az aznapi béréből, pedig a takarítás költsége már benne van a szobaárban.

Na, de vajon tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hotel | szálloda | személyzet | takarítás | kérés

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom