Egyes dolgozók pedig azt javasolják a vendégeknek, hogy tudassák a recepción, pontosan mikor takaríthatják ki a szobájukat.
Sokan hagyják el úgy a hotelszobájukat, hogy nem győződnek meg arról, hogy a személyzet be tud-e menni, hogy elvégezze a feladatait.
Ezzel pedig komoly bosszúságot okozhatnak a takarítóknak.
Maria Mata korábban San Francisco egyik hotelében dolgozott takarítóként. Azóta soha sem teszi ki a "ne zavarjanak" táblát a szobája ajtajára, amikor vendégként megszáll valahol.
"Lehet, hogy a vendégek azt gondolják, ha nem kell kitakarítanunk a szobát, akkor az nekünk könnyebbséget jelent, ám ha egy szobában két-három napig nem takarítanak, akkor az már szinte biztos, hogy nagyon koszos" – fogalmaz Maria.
A szállodai dolgozóknak ugyanis egy nap alatt több tucat szobát kell rendbe tenniük, így egy rendkívül piszkos szoba késleltetheti a munkájukat. Maria hozzátette: "Rohannom kell, hogy kitakarítsak, de így könnyen megsérülhetek. Egyszerűbb ha minden nap takarítom és felfrissítem a szobát".
Bár nem minden hotel esetében van érvényben az alábbi policy, de Maria szerint, ha sok vendég nem kéri a takarítói szolgáltatást, akkor a takarító veszít az aznapi béréből, pedig a takarítás költsége már benne van a szobaárban.
Na, de vajon tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
szálloda | segítség | személyzet | hotel | takarítás
Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni
Már csak néhány hét és belép egy ismert taxitársaság a budapesti szolgáltatópiacra
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!