Egy volt szállodai dolgozó elárulta, miért bosszantja őket, ha nem kérjük a szoba takarítását

Egyes dolgozók pedig azt javasolják a vendégeknek, hogy tudassák a recepción, pontosan mikor takaríthatják ki a szobájukat.

Sokan hagyják el úgy a hotelszobájukat, hogy nem győződnek meg arról, hogy a személyzet be tud-e menni, hogy elvégezze a feladatait.

Ezzel pedig komoly bosszúságot okozhatnak a takarítóknak.

Maria Mata korábban San Francisco egyik hotelében dolgozott takarítóként. Azóta soha sem teszi ki a "ne zavarjanak" táblát a szobája ajtajára, amikor vendégként megszáll valahol.

"Lehet, hogy a vendégek azt gondolják, ha nem kell kitakarítanunk a szobát, akkor az nekünk könnyebbséget jelent, ám ha egy szobában két-három napig nem takarítanak, akkor az már szinte biztos, hogy nagyon koszos" – fogalmaz Maria.

A szállodai dolgozóknak ugyanis egy nap alatt több tucat szobát kell rendbe tenniük, így egy rendkívül piszkos szoba késleltetheti a munkájukat. Maria hozzátette: "Rohannom kell, hogy kitakarítsak, de így könnyen megsérülhetek. Egyszerűbb ha minden nap takarítom és felfrissítem a szobát".

Bár nem minden hotel esetében van érvényben az alábbi policy, de Maria szerint, ha sok vendég nem kéri a takarítói szolgáltatást, akkor a takarító veszít az aznapi béréből, pedig a takarítás költsége már benne van a szobaárban.

Na, de vajon tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hotel | kérés | takarítás | személyzet | segítség

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom