Close
Kiderült, hogyan választanak szállodát a magyarok

Kiderült, hogyan választanak szállodát a magyarok

A Danubius Hotels több mint ezerhatszáz magyar törzsvendégét kérdezte meg arról, melyek a fő szempontjaik a szállás kiválasztásakor.

Az eredmények szerint a legtöbben (61 százalék) a szálloda elhelyezkedését tartják a legfontosabbnak, és úgy választanak, hogy sétatávolságban legyenek a látványosságok és programok.

Ami a szabadtéri tevékenységeket illeti, a válaszadók legszívesebben strandolással töltik az idejüket (82 százalék),

de a városnézés (61 százalék), a kirándulás (55 százalék) és a tóparti pihenés (53 százalék) is a legnépszerűbb programok közé tartozik.

A hoteleken belül nem meglepő módon a medence (80 százalék), a wellness (80 százalék), valamint a masszázs (36 százalék) és a szauna (34 százalék) tartogatja a kikapcsolódás legvonzóbb formáját.

A vendégek elvárják a gyakori takarítást (81 százalék) és a medencék állandó fertőtlenítését (74 százalék), és tízből kilencen bizalomkeltőnek gondolják, ha a kiválasztott szállás ismert, nagy tapasztalattal rendelkező szállodalánchoz tartozik.

Minden második megkérdezettnek a felhőtlen kikapcsolódáshoz kiemelten fontos a szállodai alkalmazottak vendégszeretete is.

A szálloda ugyanakkor nem mindenkinek az első számú választás. A fiatalok például ezért nem foglalnak hotelszobát idén nyáron. A Magyarországra érkezőknek ugyanakkor az egyik legismertebb nemzetközi luxusutazási magazin ajánl minden igényt kielégítő szállodát.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

 

 

választás | elhelyezkedés | hotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Felkészülve a főszezonra - Az ország közel száz pontján szakértők segítik a turistákat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram