Close
Ezért nem foglalnak szállodai szobát idén nyáron a fiatalok

Ezért nem foglalnak szállodai szobát idén nyáron a fiatalok

Úgy tűnik, folytatódik az elmúlt évek tendenciája és még többen döntenek amellett, hogy a hotelek helyett új, alternatív szállásformákat választanak nyaralásuk idejére.

A milleniumi generáció tagjai – vagyis a 2000-es évek környékén születettek – az infláció és az egyre növekvő árak miatt nemet mondanak a szállodai szobafoglalásra és helyette új, izgalmas és egyben költséghatékony lehetőségeket keresnek.

Olyan alternatívákat választanak, amelyekkel helyi kisvállalkozásokat, gyakran családokat is támogatnak.

A biztonságosnak és kiszámíthatónak tűnő Airbnb számos további előnyt kínál a fiatalok számára a kényelmes és igényeiknek megfelelő szálláshely mellett, hiszen a vendéglátó segítségével olyan bennfentes információkat szerezhetünk egy városról, amely garantálja a fantasztikus kikapcsolódást. A vendéglátók szívesen osztják meg tapasztalataikat kedvenc éttermeikről, kihagyhatatlan látnivalókról, így

a turistacsapdákat kikerülve tölthetik vakációjukat.


Szintén sokan választják a hosteleket, amelyek alacsony árak mellett kínálják a közösségi szálláshelyeket. A milleniumi generáció számára pedig pontosan ez az, ami igazán vonzó:

a közösség érzése, a világ különböző tájairól érkező utazók megismerése izgalmas.

Emellett pedig ott van a VanLife, azaz a lakókocsis utazás, amely a szabadságot testesíti meg számukra. A klasszikus lakókocsik és lakóautók mellett egyre többen alakítják át a furgonjaikat minden igényt kielégítő, mozgó szálláshellyé, ha pedig ilyen járművel nem rendelkeznek, könnyedén bérelhetnek is egyet.

Különösen vonzó ez azoknak, akik kötetlen beosztással, vagy home office-ban dolgoznak,

hiszen így munka mellett fedezhetik fel a világ legcsodálatosabb tájait.

Mindezek mellett természetes számos további lehetőség nyílik arra, hogy a szállodáknál jóval költséghatékonyabb megoldásokat válasszanak a fiatalok. Sokan idénymunkát vállalnak szállásért cserébe, de rengetegen veszik fel a kapcsolatot a közösségi médián keresztül ismerőseik ismerőseivel az átmeneti lakhatási lehetőségért cserébe.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

utazás | vanlife | airbnb | szálláshely | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram