Close
Ezért nem foglalnak szállodai szobát idén nyáron a fiatalok

Ezért nem foglalnak szállodai szobát idén nyáron a fiatalok

Úgy tűnik, folytatódik az elmúlt évek tendenciája és még többen döntenek amellett, hogy a hotelek helyett új, alternatív szállásformákat választanak nyaralásuk idejére.

A milleniumi generáció tagjai – vagyis a 2000-es évek környékén születettek – az infláció és az egyre növekvő árak miatt nemet mondanak a szállodai szobafoglalásra és helyette új, izgalmas és egyben költséghatékony lehetőségeket keresnek.

Olyan alternatívákat választanak, amelyekkel helyi kisvállalkozásokat, gyakran családokat is támogatnak.

A biztonságosnak és kiszámíthatónak tűnő Airbnb számos további előnyt kínál a fiatalok számára a kényelmes és igényeiknek megfelelő szálláshely mellett, hiszen a vendéglátó segítségével olyan bennfentes információkat szerezhetünk egy városról, amely garantálja a fantasztikus kikapcsolódást. A vendéglátók szívesen osztják meg tapasztalataikat kedvenc éttermeikről, kihagyhatatlan látnivalókról, így

a turistacsapdákat kikerülve tölthetik vakációjukat.


Szintén sokan választják a hosteleket, amelyek alacsony árak mellett kínálják a közösségi szálláshelyeket. A milleniumi generáció számára pedig pontosan ez az, ami igazán vonzó:

a közösség érzése, a világ különböző tájairól érkező utazók megismerése izgalmas.

Emellett pedig ott van a VanLife, azaz a lakókocsis utazás, amely a szabadságot testesíti meg számukra. A klasszikus lakókocsik és lakóautók mellett egyre többen alakítják át a furgonjaikat minden igényt kielégítő, mozgó szálláshellyé, ha pedig ilyen járművel nem rendelkeznek, könnyedén bérelhetnek is egyet.

Különösen vonzó ez azoknak, akik kötetlen beosztással, vagy home office-ban dolgoznak,

hiszen így munka mellett fedezhetik fel a világ legcsodálatosabb tájait.

Mindezek mellett természetes számos további lehetőség nyílik arra, hogy a szállodáknál jóval költséghatékonyabb megoldásokat válasszanak a fiatalok. Sokan idénymunkát vállalnak szállásért cserébe, de rengetegen veszik fel a kapcsolatot a közösségi médián keresztül ismerőseik ismerőseivel az átmeneti lakhatási lehetőségért cserébe.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

vanlife | utazás | szálloda | szálláshely | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom