Close
A borok szerelmesei imádni fogják az Airbnb új funkcióját

A borok szerelmesei imádni fogják az Airbnb új funkcióját

Az Airbnb felhasználói mostantól egyetlen kattintással megtalálhatják a legjobb szállásokat a történelmi borvidékeken.

Egy borászat vagy éppen egy szőlőültetvény meglátogatása fantasztikus kikapcsolódási lehetőség, ráadásul egyre több pincészet rendelkezik saját szálláshellyel, így

a gasztronómiai élmények után autentikus környezetben pihenhetnek.

A hagyományos szállodák alternatívájaként megjelenő szálláshelyekre mostantól az Airbnb-n is rákereshetünk, hiszen

a weboldalon a szűrő a szőlőhegy kategóriával bővült.

Mint ismert, az Airbnb a múlt hónapban mutatta be új keresési fejlesztését, amelyben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szálláshelyekre különböző kategóriák alapján keressenek rá. Több mint ötven tematikus kategóriát különítettek el, ezek között kemping, lakóhajó és miniházak is megtalálhatók.

Az Airbnb szerint a szőlőhegy kategóriába világszerte több mint százezer szálláshely tartozik, ami nem meglepő akkor, ha tudjuk, hogy a pandémia kitörése óta a kétszeresére nőtt a szőlőültetvények, a faházak és a természetközeli szálláshelyek iránti kereslet. A becslések szerint az elmúlt időszakban az Airbnb-n található szőlőültetvények átlagosan tizenegyezer dolláros többletbevételre tettek szert.

Függetlenül attól, hogy az év melyik szakaszában utaznánk, garantáltan találunk egy olyan borvidéket, amit érdemes felkeresni. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a világ tíz legjobb borvidékét, itt pedig arról olvashatsz, milyen varázslatos programmal vár a híres francia borvidéken működő Wine Cab.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)

pincészetek | szőlőültetvény | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram