Close
Klasszikus brit taxikkal járható be a híres francia borvidék

Klasszikus brit taxikkal járható be a híres francia borvidék

A Wine Cab különleges módját ajánlja a bordeaux-i pincészetek felfedezésére.

A Brexit után egészen formabontó ötlettel állt elő Antoine Beucher, a Wine Cab alapítója, hogy megőrizze a brit-francia jó kapcsolatot és még több borrajongót csábítson a bordeaux-i borrégióba a szigetországból.

 

Beucher három Fairway FX4-et vásárolt, amelyet a klasszikus londoni taxik mitikus modelljének tartanak és amelyeket a Carbodies épített 1958 és 1997 között.

A látványos autók funkciója azonban némiképp átlakult és egyben mini kóstolószobákká is váltak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wine Cab (@winecab33) által megosztott bejegyzés

Az egyikori taxik hátsó részében az utazók egymással szemben tudnak ülni, mintha egy limuzinban foglalnának helyet. Oda telepítettek egy minibárt is, tele jobbnál jobb borokkal. A taxi sofőrje egyben a bortúra vezetője is, azonban az utasok döntik el azt, hogy a palackot mikor és hol nyitják ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wine Cab (@winecab33) által megosztott bejegyzés

A Wine Cab jelenleg hét túrát kínál, amelyek mindegyikén kettő-négy fő vehet részt. Ezek során lehetőség nyílik bejárni Saint-Emilion vidékét, de tematikus programok is várják a borkedvelőket, így többek között megismerhetik a női borászok remekeit, a helyi bioborászatokat, de részt vehetnek egy maratoni tesztelésen is, ahol legalább tizenöt borkülönlegességet kóstolhatnak meg.

(Forrás és fotó: Food&Wine)

borászat | borkóstoló | oldtimer | gasztronómia | brit taxi

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram